Една от най-емблематичните песни на Тони Дачева, “Бедни и богати”, е включена в озвучаването на новия български игрален филм “Безбог”. “Бедни и богати” безспорно е най-познатото заглавие на Тони Дачева, което и до днес се изпълнява многократно при всяка нейна среща с публиката. “Бедни и богати” е създадена преди повече от 20 години и е сред запазените марки на Тони Дачева и оркестър “Кристал”.

Песента има многобройни телевизионни версии, заснети предимно на промоции в комплекс “Приказките” и на концерти в различни зали. Песента “Бедни и богати” се появява и на видеоклип, но едва през 2002 година, когато е издадена от музикална компания “Пайнер” в сборния албум на Тони Дачева “The Best”. Емблематичният хит на Тони Дачева е издаван и още веднъж - през 2012 година в сборния албум на звездата “Златните хитове на Пайнер 5 - Тони Дачева”.



Филмът “Безбог” е за изгубените души, за изгубената любов, за безпътицата и невъзможността да надскочиш себе си или да излъжеш съдбата. В сюжета става дума за медицинска сестра, която се грижи за възрастни хора, но е въвлечена в криминална дейност. Една от жертвите й отключва нещо в нея, някакъв лъч на надежда за нещо светло, но уви - няма хепи енд. В борбата на тъмното и светлото не винаги побеждава доброто. Сценарист и режисьор на проекта е Ралица Петрова. Носителка е на наградата Prix UIP, за най-добър европейски късометражен филм на “Берлинале” и е номинирана за Европейските филмови награди. Пълнометражният дебют на Ралица Петрова “Безбог” получи награда за проект в развитие на фестивала в Сараево. Продуценти на лентата са “КЛАС Филм”/България/, съвместно с “Alactraz Films”/Франция/.

Източник: Planeta.tv, фотограф: Йордан Петков