Една от най-известните носителки на короната на „Мис България“, Евгения Калканджиева, бурно приветства избора на новата „Мис Свят 2011 година.

Венецуелската красавица Ивиан Саркос за пореден път защити честта на страната си, като се окичи с короната на победителката и спечели овациите и на журито и на публиката.

Присъстващата на конкурса Евгения Калканджиева също аплодира 21-годишната Ивиан Саркос, като заяви, че тя е перфектна във всяко едно отношение.

Шестата по красота в света обаче не пропусна да даде оценка и на двете подгласнички на новата мис свят. Калканджиева призна, че има забележки към тях и е категорична, че нашата представителка Ваня Пенева е много по-хубава от тях, пише „Монитор”.

Пред изданието шефката на „Визаж“споделя, че колегите й са останали впечатлени от записите на конкурса „Мис България“, които им пуснала и признали, че наистина е изключително зрелищен. За сметка на това Калканджиева определи 60-годишния юбилей на световния финал в Лондон като доста по-скромен от обикновено.

Що се отнася до родната участничка в конкурса, Ваня Пенева ще се утешава с победата си в онлайн вота. Сред 112 участнички, тя спечели близо 51% от гласовете на интернет потребителите оставяйки далеч зад себе си Мис Грузия и Мис Филипини.