Идрис Елба, чието име е спрягано от много знаменитости за ролята на новия Бонд, заяви, че е прекалено стар, за да ухажва жени и да пие мартини на големия екран.

43-годишният актьор увери в предаването "Добро утро, Америка", че е прекалено стар, за да е в образа на Джеймс Бонд в следващия филм от поредицата, независимо че продължава да е сред фаворитите за ролята, пише БТА.

През последните няколко месеца редица имена на актьори бяха добавени в списъка с потенциалните кандидати за ролята или изхвърлени от него. Елба обаче остава сред фаворитите, макар да твърди, че това са само слухове. Стивън Спилбърг също заяви наскоро, че Идрис е неговият фаворит. В момента тъмнокожият актьор се е заел с промоцията на филма "Стар трек: Отвъд", в който се снима.

"Да карам бързи коли, да ухажвам жени и да пия мартини? Звучи ужасно", коментира Елба.

Повечето други актьори, които са претенденти за ролята, са на около 30-годишна възраст или по-млади. Сред тях са Том Хидълстън, Ейдън Търнър, Джеймс Нортън.

Роджър Мур е най-възрастният актьор, снимал се в ролята на Бонд - през 1973 г., когато взима участие във филма "007: Живей, а другите да умрат", е на 45-годишна възраст и се пенсионира като агент 007 през 1985 г.