Остават броени дни до началото на Kavarna Rock 2012, който между 13 и 15 юли ще представи пред българската публика класици в рока и метъла, като Dio Disciples, Глен Хюз, Михаел Шенкер, Stryper, Dokken, Big Noize feat Sebastian Bach, Lizzy Borden, Rhapsody of Fire и Kamelot, както и качествено българско участие на Ахат, БТР, Ренегат, Команда 5 и D2 feat. Di4o.

Голяма част от групите на фестивала вече са в България, а днес хедлайнерът на първата вечер - Dio Disciples ще поднесат цветя пред паметника на Рони Джеймс Дио в Каварна по случай годишнината от рождението на рок великана, съобщават организаторите.

Тази година усилията им са насочени не само към качествената музикална селекция, но и към цялостното рок изживяване, добро настроение и максимално удобство на публиката.

Всички, които искат да се запознаят отблизо, да получат автограф и да се снимат с любимите си изпълнители на Kavarna Rock 2012, ще имат тази възможност на специални Meet & Greet –сесии, достъпни за всички присъстващи, със записване по график, който ще бъде обявен на официалния сайт и фейсбук-страницата на фестивала, както и на място.

30-метровата сцена на Kavarna Rock ще бъде разтресена от 250 000 вата звук и най-мощната озвучителна апаратура в България, допълнена от впечатляващи пиротехника и осветление.

Гаранция за качество ще бъде и сценичният мениджър на Kavarna Rock 2012 – Стефан Хайнек – легенда в концертния бизнес вече две десетилетия, работил и предпочитан от най-големите световни имена в поп и рок музиката.

Акцент в паралелната програма на Kavarna Rock 2012 е тридневното Bike Party със зрелищни демонстрации, игри, забавления и изненади, както за притежателите на мотори, така и за цялата публика на фестивала.

Пропускателният режим на стадион "Калиакра” тази година ще бъде оптимизиран и с високо ниво на сигурност, твърдят организаторите и обещават безплатен къмпинг в осветена и охранявана зона, оборудвана с душове, тоалетни и постоянно работещи барове.