Почитателите на сериала “Игра на тронове” със сигурно ще се зарадват на новината, че хитовата поредица на телевизия HBO няма да приключи поне още няколко години, предадоха "Ройтерс" и АП.

На среща на Асоциацията на телевизионните критици в Бевърли хилс, Калифорния, програмният директор на HBO Майкъл Ломбардо е оповестил, че продуцентите на сериала планират още три сезона след наскоро приключилия пети. Ломбардо е допълнил, че лично той ще бъде доволен, ако историята продължи и след това.

Запитан за възможността за сериал, предшестващ хронологично “Игра на тронове”, програмният директор е отговорил, че има “огромно количество сюжетен материал” за подобен проект. Щестият сезон на хитовата поредица вече е в процес на заснемане и ще бъде излъчен през 2016 г., пояснил Ломбардо.

„Игра на тронове“ (Game of Thrones) е сериал на HBO, който следва историята на фентъзи епос поредицата „Песен за огън и лед“, вземайки името на първата книга. Той дебютира на 17 април 2011 г. “Игра на тронове” стана най-гледаният сериал в историята на HBO, задминавайки популярната поредица “Семейство Сопрано”. Средната гледаемост на петия сезон чрез всички платформи за излъчване достигна 20 милиона зрители на епизод.

В средата на месец юли сериалът получи най-много - 24 номинации за наградите "Еми" за предавания в праймтайма. За първи път фантастичната поредица е номинирана за най-добър драматичен сериал.