Главно действащо лице в последните два сезона от сериала „Игра на тронове“ ще бъде героинята на Емилия Кларк Денерис.

„Ще мина всякакви граници“, сподели самата тя преди време в интервю относно предстоящите седми и осми сезон. Очевидно Денерис ще остави и сериозна огнена следа, защото режисьорът Мат Шакман разкри, че драконите й в предстоящите епизоди ще са с размера на Боинг 747.

“Вече стават наистина огромни. Пламъкът им ще е около десет метра в диаметър и ще са с размер на 747“, казва в интервю за Entertainment Weekly Мат Шакман. Някои от въпросните самолети достигат около 80 метра дължина.

Освен трите бълващи огън дракона на Денерис, феновете на поредицата подозират, че в предстоящия седми сезон ще се появи и един леден дракон, който се крие при Вала. Според някои теории пък, Бран ще успее да вземе контрол над него. Ако наистина се окаже така, със сигурност предстоящите два сезона ще се окажат сред най-зрелищните.



Наскоро в интервю за The Huffington Post на въпроса възможно ли е героят му Бран наистина да се превърне в дракон, актьорът Исак Райт отговори: „Да, да, това е жестоко! Това определено ще е в списъка ми с неща, които бих искал да бъда... дракон! Директно ще е №1“.