"Игра на тронове" ще стане пълнометражен филм, обяви Джордж Р. Р. Мартин, автор на книгите от цикъла "Песен за огън и лед", послужили за основа на сериала.

В момента тече подготовката по старта на големия филмов проект, който ще види бял свят най-рано след две години. "За съжаление не аз ще пиша сценария, защото имам две книги, които трябва да довърша, и нямам време за това. Аз съм от бавните писатели, моля се феновете ми да имат достатъчно търпение", сподели Мартин.

Той добави, че вероятно бъдещата кинопродукция ще е с дължина 2 часа и бюджет над 100 млн. долара. Основа на пълнометражната версия вероятно ще стане трилогия на писателя, озаглавена "Повести за Дънк и Ег".

В нея действието се развива 100 години преди това в "Игра на тронове", като някои от персонажите в сериала се явяват преки потомци на героите от повестите за Дънк и Ег.


Според продуцентите на сериала, който се превърна в хит по HBO, снимките за мащабната лента ще стартират след края на осмия сезон на "Игра на тронове". В момента тече петият сезон на поредицата, а шестият е почти заснет.