Ивайло Иванов-Играта е сред най-популярните рап изпълнители у нас.

Едва 18-годишен започва да се изявява като радиоводещ. А малко по-късно се качва и на музикалната сцена. Прави много успешни съвместни проекти с Лео, Део и Рафи, а парчетата им винаги се превръщат в хитове. Радва се на голяма популярност и като солов изпълнител.

Той работи доста активно и непрекъснато пуска нови проекти.

"Преди четири седмици излезе видеото към песента “Моето дете”. Направих я заедно с Валди Събев, хитмейкър, който прави чилаут музика, познат повече извън границите на България. Познаваме се от около 3-4 години. Преди време ми изпрати един инструментал, в който намерих себе си, но тогава по други причини не успях да работя по него. Имах проблеми в личен план. След това съдбата отново ни срещна с Валди. Беше ми изпратил този музикален продукт и думите сами дойдоха. Много хора си помислиха, че имам дете, когато се появи песента, получих доста такива коментари във фейсбук. Всъщност се чувствам като дете в тялото на мъж, което още не е пораснало. Иска ми се всеки да успее да запази хлапето у себе си. Надявам се да е докоснала много семейства, които могат да дадат любов. Това е нещото, което липсва в сегашния живот. Бате Пешо също много ми помогна с неговото студио “Бъстър” - казва Играта пред "24 часа".



Много скоро след “Моето дете” той пуска още едно парче. Сингълът вече се появи в Интернет.

"Казва се “Стронгър”. Видеото е заснето от Чугуна, за него тепърва ще се чува много. Аранжиментът отново е на бате Пешо, а музиката на Валди Събев. Влиза в един проект, в който включваме няколко парчета, озаглавен “Мотивация”. Искаме да мотивираме хората да повярват преди всичко в себе си, така ще повярват и в мечтите си, и във всяка една стъпка, която правят напред. След Нова година излиза още един сингъл. Зад музикалния продукт този път стои друг човек - Денислав Принов. Парчето се казва “Не съм на себе си” и в него влизам в една различна роля" - обяснява рапъра.

Играта не работи с музикална компания, а за финансирането на проектите си казва:

"Бъркам си в джоба. (Смее се.) Много хора си мислят, че тези популярни лица, които са под светлините на прожекторите, имат силата да менажират проектите си. Но истината е, че повечето пари се прибират от продуцентите, разбира се, и те трябва да вземат процент, но не бива да е повече от необходимото. В България нещата са малко сбъркани. Артистът в България е всичко - стилист, мениджър, шофьор...".

На въпрос дали успяват българските изпълнители да се издържат само с музика и да живеят прилично, той отговаря така: "Аз съм пример как един млад човек може да се издържа, но това е с цената на много войни, които се водят на различни фронтове.

Хубаво е, че в момента, в който се почувствам сам, обръщам се и виждам една армия от фенове, даващи ми силата да продължа. Трудно е наистина, често наливаш от пусто в празно. Правиш понякога стъпки назад, за да можеш да вървиш напред. Трябва да имаш сърце, а не както повечето колеги от други браншове - дупе, защото не мисля, че дупето е орган, който замества мозъка".