Организаторите на риалити шоуто „Игри на волята” са започнали да събират катуна си, разпънат на защитения плаж „Листи” в Странджа, научи първо Lupa.bg от свой човек в Нова телевизия. Както Hotnews.bg писа първи, скандалът гръмна в средата юли, когато се оказа, че шоуто се снима всред девствената природа близо до Царево с цената на разрушени дюни, нацвъкани химически тоалетни, прокаран път в защитената местност „Силистар“ и дори забрана за посещение на туристи.

„Нова тв снима „Игри на волята” и съсипва защитена територия в Странджа! Напълзяха и последните парченца диво край морето. Идвам, те ме питат къде ще застана, да не им преча! Няма да се почисти плажа, но се дава под наем (!!) за снимки на някакво предаване... Проектът бил до септември!“, алармира първа природозащитничката Гери Николова, възмутена от „находките“ си в защитената територия. Тя призова кмета на Царево Георги Лапчев да обясни „как се дава под наем обществен плаж, част от резерват“.

Малко по-късно природозащитната коалиция „За да остане природа в България“ също съобщи, че телевизията прокарва незаконен път в защитена местност и ограничава достъпа на посетители до плажа „Листи“ в природния парк „Странджа”. До плажа няма улеснен достъп за автомобили, теренът е блокиран за посетители от телевизионна продукция „Игри на волята”, посочват от организацията.