Миналата седмица шоуто „България търси талант" най-изненадващо напусна Илиана Беновска.

Дни преди това свое решение журналистката сподели следното:

„Бях сигурна, че това е формат, който ще излъчи надежда за различна България - „не" на рязането на старци с резачки, „не" на кражбите „не" на изнасилванията, „не" на убийствата, „не" на задкулисието, „не" на манипулациите. Повярвах, че се случва ренесанс на нравите. Когато свърши предаването, ще ви кажа дали е било така!"

Илиана Беновска скочи срещу медиите и ги обвини, че те са главната причина да напусне формата.

"Медиите днес се хранят с кръвта на обикновените хора. Пускат им тъпи шоупрограми, реклами за евтини пържоли и безвкусни плодове и зеленчуци. Печелят луди пари от това! Раздават си диви заплати. Известните медийни лица си купуват супер коли и къщи. Отнемат ни правото да сме информирани. Манипулират истината.



Не дават отговорите на важните въпроси: здраве, пенсии, работни места, образование, законност, убийства по пътищата, изнасилвания, убийства, кражби, демографска криза, обезлюдяване... Да продължа ли?!Вампирясват за пари, за мнооого пари!...

Дезинформират, манипулират, клеветят, опитват се да диктуват политиката на държавата. Е, да се явят тогава на парламентарни избори, хайде, имат ли тези?! Да създадат 44-то Народно събрание, Министерски съвет и да носят отговорност! Дали им стиска? Отговарям ви: не, не, не! Медиите крадат душите ни и ги осребряват в пари, много пари. Не спете! Страшно е!

Това видях и в „България търси талант"! За това и ги напуснах! Не абдикирах! Ще се преборя с вампирясалите за пари медии, закани се пред "Шоу" Беновска.