Бившият футболен терминатор Наско Сираков, който вече е извън голямата игра, след като напусна "Левски" заради непоправим разрив със собственика Тодор Батков, явно е започнал да го закъсва с парите, щом като е обявил за продан палата си в престижния столичен квартал ''Драгалевци'', в полите на Витоша.

Обявата се върти от известно време в интернет портал за имоти, а исканата сума е 4,2 млн. евро, което в левове прави 8,4 млн.

Пред близки и приятели Наско и съпругата му - бившата шампионка по художествена гимнастика Илиана Раева, обясняват, че възнамерявали да напуснат България и да се заселят в чужбина.

Въпреки че е в ръководството на футболния съюз, той се чувствал непълноценен и не искал да остава у нас. Илиана, която прави добра кариера начело на националния ни отбор по художествена гимнастика, била готова да последва мъжа на живота си.

Двамата дори обмисляли да си купят къща в Испания или Франция, където по-спокойно да преживеят кризата.

Палатът им в Драгалевци бе завършен преди няколко години. Той е разположен на площ от 920 кв. м, а дворът му се простира върху 5 дка. Поддръжката изисква постоянна ангажираност на градинар, техници, работници. Отоплението на огромната сграда и басейна излизали ужасно скъпо, както и охраната на луксозната придобивка.



Най-голямото богатство на имението е дворът, в който има над 30 вековни дървета.

Някогашното златно момиче Илиана обича да обяснява, че релаксира под 160-годишния дъб, без да разговаря с никого, като напълно се откъсвала от околната обстановка. В такива моменти Илиана твърди, че била напълно отнесена – не чувала, не виждала и ако я попитат за какво мисли, нямала да може да отговори точно. Това изключване било някакъв тип медитация, който усвоила от малка.

Райска градина с осветен изографисан параклис с иконостас е друга от забележителностите на еднофамилната къща на Сиракови. Тя някак си съвсем не се съчетава с африканския огън, беседката от ковано желязо с натруфени воали и каскадните фонтани, разливащи се пред покритата веранда.

Барбекюто с маса за 24 човека е любимото място на Наско Сираков през лятото. То е в близост до басейна със затворен плаж, който има топла връзка с всички стаи. Монолитната сграда е облицована изцяло с травертин и има наистина хубав и внушителен вход с мраморни настилки и солидна двойна махагонова врата. Отваряйки вратата обаче, човек изведнъж попада в жълтеникаво осветено дворцово фоайе, в което са осветени снимки на гимнастичката Илиана с ленти и на футболиста Наско с екипа на ''Левски".

Широките кръгли стълби са пребогато орнаментирани с пастеленозелено и бяло, дневна, трапезария, гостна на две нива. Отделно е разположена кухнята, както и спалнята за гости, която има собствен санитарен възел. Голямата гордост на Наско Сираков е трофейната зала, която е накачена с ловни трофеи от многобройните подвизи на голмайстора у нас, в Русия и Южна Африка, пише blitz.bg.

Точно преди една година плъзна слухът, че Наско е подарил на Илиана вила в Алпите.



Двуетажната сграда с двор от 800 кв.м се намира край Залцбург. Шикозният имот, за който е броил 350 000 евро, бил собственост на местен брокер на недвижими имоти. Той обаче решил да се раздели с вилата си заради големи финансови затруднения и публикувал обява в интернет. Сираков, който пък търсел именно подобен имот в чужбина, попаднал на обявата и веднага звъннал на австриеца.

Запознати твърдят, че Сираков върти успешен бизнес, въпреки че в момента няма договорни отношения с никой клуб. Героят от САЩ-94 притежава хлебозавод в Стара Загора, 2 ресторанта в София, пицарии в Хасково и малък хотел в Боровец.

Дъщерите на Сиракови - Славея и Виолета, не били във възторг от решението на родителите си да продадат палата в Драгалевци и да отидат да живеят с тях в Испания или Франция. Първо, защото и двете вече си имат свой бизнес, и, второ - защото си имат гаджета в България.