Хитра схема, с която да се изяви като орисница за бъдещето на своята малка гордост - внучката Куини, е измислила баба й Илиана Раева.

Абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика отсега прави тънки сметки малката да я наследи в най-нежния спорт, след като не успя да направи и от двете си дъщери - Славея и Виолета, гимнастички.

Раждането на внучката съвпадна с подготовката за грандиозния бенефис. Окрилена от появата на внучка си, Илиана едва ли не се е клонирала и редува срещите и репетициите за спектакъла с посещения при Куини, за да е в помощ на Виолета със съвети и грижи за бебето.

Отгледала вече две момичета, преди раждането баба Раева отделила достатъчно време на дъщеря си за подробни лекции какво точно й предстои в първите седмици след появата на бебето. Дори вече дала няколко нощни смени, за да отмени Виолета в храненето на Куини.

"Илиана наистина цъфти от щастие и е влюбена в малкото момиченце. Телефонът й вече е пълен със снимки на внучката, даже снима видеа. После щяла да ги дава на монтажист, за да направи от тях цял филм за първите стъпки на Илиана-Куини по този грешен свят", коментират близки до спортната фамилия.

Пак те издават, че навремето, когато дъщерите й поотраснали и трябвало да си изберат спорт или професия, нито една от двете не проявила интерес към художествената гимнастика. Раева опитала всичко, дори ги записала насила да тренират, но след време сама взела решение да ги отпише. Затова и до ден-днешен Илиана изпитва горест, че не е предала гените си нито на Славея, нито на Виолета.

Сега обаче има нов шанс да сбъдне мечтата си, а именно - семейството да произведе още една шампионка.

"Още щом разбра, че Вили ще има момиче, й дойде наум да хвърли пъпчето му в залата на "Герена". Вече е променила леко плана и смята да направи това тази вечер в зала "Арена Армеец" навръх бенефиса на грациите. По този начин иска да ориса Куини да блести на спортни арени пред очите на многолюдна публика", коментират още нашите източници.

В ритуала щели да участват и самите гимнастички, та малката Илиана да последва световните им успехи, пише ПИК.

И докато Илиана Раева се е вманиачила да направи внучка си гимнастичка, дядото Наско Сираков вече е успял да я уреди с членска карта на "Левски".

Снимки: Facebook