Бившето „златно момиче” на Нешка Робева, абсолютната европейска шампионка и носителка на 5 златни медала Илиана Раева, върна славата на художествената гимнастика, като напомни на света за златните години на българките.

Тя стана треньор номер две на годината, а сега усилено тренира националния отбор за олимпийските игри в Лондон.

- Госпожо Раева, на козметика или на по-специални процедури разчитате?

- Изцяло разчитам на качествения крем. Като по-млада ползвах Clinique. От 3 години - само La Prairie. Пробвала съм всеки нов продукт, който излезе, и това е моят избор не защото е най-скъпият, а защото действително е добър. Смятам, че гамата на La Prairie е най-подходяща за жени на моята възраст. По отношение на много неща, свързани с външния вид, не съм суетна. За кремовете обаче съм маниак – изпробвам всичко ново.

- Какви други процедури правите?

- Моята дерматоложка д-р Катя Паскова ми слага ботокс и хиалуронова киселина – нещо, което правят всички жени.

- А лифтинг?

- Никога не съм правила лифтинг. Нямам силикон в бюста, нито съм си увеличавала устните. Правя процедури само за освежаване и поддържане на кожата.

- Имате ли специална диета и как поддържате фигурата си перфектна?

- Никога не съм имала специална диета. Напоследък ми се налага да се въздържам от хляб, защото на всяко сядане изяждам по половин. Ако съм откровена, Господ ми е дал фигура, която не трябва кой знае колко да се пази. Вече обаче трябва да се полагат грижи. Проблемът е, че обичам да ям и то най-вредните неща. Напоследък внимавам и за първи път в живота си тръгнах на фитнес.

- Това щеше да е следващия въпрос. Къде и как тренирате?

- От 2 месеца всеки ден ходя на фитнес. Имам страхотен инструктор, който е във фитнеса на моя клуб „Левски-Илиана”. Той е професионален културист и ми е направил програма, която ме изтощава повече, отколкото като тренирах при Нешка Робева. Той се грижи не само за моята фигура, но и за моя мъж, защото тренираме заедно. Като бивша професионална спортистка ходя всеки ден и отделям по час и половина, след това половин час съм в парната баня и накрая отивам във възстановителния център и правя и антицелулитен масаж.

- Какво ви е отношението към пластичната хирургия?

- Всеки, който има нужда, трябва да се възползва, особено ако това ще го направи щастлив. Против безумията съм, разбира се. Но пластичните корекции правят не само жените, но и мъжете, пък и всички наоколо по-щастливи.

Източник: в. "Монитор"