„Илиана Раева не е добре, пие лекарства и е в прединфарктно състояние", съобщиха пред „Всеки ден" източници, близки до семейството на шефката на федерацията по художествена гимнастика.

Оплетена в безброй лъжи и след десетките интервюта, които даде, за да се изкара абсолютно невинна спрямо трагедията с Цветелина Стоянова, Раева в крайна сметка е рухнала. Тя е с високо кръвно, изписани са й успокоителни и е много притеснена за здравето си.

След като в последните дни една по една версиите на Илиана рухнаха, а наприказваните лъжи лъснаха, последният пирон бе забит от треньорката на отбора Ина Ананиева. Въпреки че Раева от самото начало твърди, че Цвети сама е напуснала и всички са я увещавали да не го прави, Ананиева опроверга това и хвърли бомбата, че гимнастичката е размислила бързо и е помолила да се върне, но не е била приета. След това Цвети скача.

Това, което никой не си позволява да коментира е, че според източници, близки до семейството, в отбора са знаели, че Цвети е направила и друг опит за самоубийство, само 2 дни преди скока.

„Каквото и да се е случило, ръководството на отбора носи и отговорност, и вина, а Илиана вече осъзна какво я чака", категорични са приближените до Раева.

Заради обществените настроения срещу нея тя най-вероятно ще се раздели с поста си във федерацията. Отделно от трагедията с Цветелина Стоянова, Раева има тревоги и около здравословното състояние на мъжа си Наско, който получи инсулт преди няколко месеца. Всичко това е довело до хипертонично състояние.

Междувременно съсипаната баба на Цвети коментира пред Нова тв, че внучката й наистина е поискала да се откаже. Причината, която е посочила, е страх от провал. Олимпиадата обаче е била мечтата на внучката й, която е искала да сбъдне, защото била мечтата и на покойната й майка. Въпреки ужаса, възрастната жена е оптимист и се моли всеки ден. „Силни сме, ще преодолеем и това", убедена е баба Цветана.