В новия брой на “Автограф” гостува Илиян.

Както винаги певецът беше в много добро настроение, видимо щастлив и с усмивка на лицето.

“Доста са нещата, които ме правят щастлив. На първо място е детето ми, приятелите ми, музиката. Напоследък съм отдаден много на кариерата. Намирам се в такъв период, в който ми се твори музика, освободен съм психически, не ми е обременено съзнанието и съм се отдал повече на работата. Чувствам се добре и се зареждам по този начин”, казва Илиян.

Певецът споделя защо в песните си отново се е върнал към онзи стил, в който хората като че ли го харесват най-много.

“Хората ме познават със закачливите текстове и бързите ритми. Допадна им този стил. В началото се опитвах да правя разнообразни неща, предлагах им различни стилове. Но този им допадна най-много и затова продължих да правя тази музика. Все пак е важно да се хареса на публиката. Направих една пауза преди няколко години, в която мислих с какво да ги зарадвам. Исках да им предложа нещо ново, но хората не ме възприеха с по-различните песни. Бях залитнал повече към R’n'B, но май нас, попфолк изпълнителите, не могат да ни възприемат с това звучене. Макар че нашата публика е ширико скроена и слуша абсолютно всичко”.

Илиян забелязва, че сега напоследък в музиката се връщат по-бавните и по-тежки бийтове. Пример за това дава с песента “Moro mou” на Галена, която много му допада.

“Нещо различно е. В един момент ми дойде в повече тази модерна вълна, която ни залива от много време. Дразнеше ме това, че всичко беше в един ритъм.”

В момента Илиян работи върху две балади. Чака текстовете да станат готови, защото са много важни за него. Най-вероятно ще ги предложи на публиката през зимата, защото иска сега през лятото да радва хората с по-весели и бързи песни, подходящи за летните купони. Затова атакува летния сезон с дутната песен “Ой, злато”, в която участва неговата колежка Ева Марти.



“Винаги, когато съм имал възможност, съм помагал и на млади таланти, и на мои колеги и естествено ще продължавам да помагам. Човек, който заслужава, защо да не му помогна? Трябва да се развиваме, трябва да има нещо ново. Затова направихме и дуета с Ева Марти. Парчето е различно, получиха се нещата и се надявам и за нашите фенове да е така и да ги докоснем”, казва Илиян.

След като преди време се раздели със своята половинка Камелия, в момента изпълнителят няма жена до себе си и казва, че така е по-добре. Най-важното е да са живи и здрави, детето им да е щастливо и нищо повече.

“Животът е толкова простичък, защо трябва да си го усложняваме. Като не се разбират двама души, по-добре да се разделят. Човек се променя с годините. Като че ли съм станал по-мъдър, но детското в себе си мисля, че съм го запазил и съм много щастлив от това. Явно и при Камелия имаше някаква промяна, за да се стигне до този развой на нещата. Сега си общуваме нормално. Гледаме да не показваме на детето, че между нас е имало проблем. Ицко е много щастлив. На него му е добре, защото сега получава всичко по две - двойни подаръци, двойни почивки, двойни лакомства. И аз съм израстнал при разведени родители. Гадно е, мъчно е, искаш да са заедно, обаче свикваш. И аз не съм бил лишаван от нищо - нито от майка ми, нито от татко ми. Дори ми беше по-интересно, защото от всеки един черпиш най-доброто и най-интересното”, разказва още Илиян в “Автограф”.