Илиян разтури семейството с майката на сина си Камелия, но не ще се развежда, пише "Уикенд".

Причината за това е, че двамата нямат граждански брак. Певецът и танцьорката навремето станали съпрузи единствено с попска благословия. Ромският изпълнител се венча през 2014-а на плажа в Слънчев бряг, а церемонията беше ръководена от свещенослужител.

Кой да допусне обаче, че човекът в расо е склонил да престъпи канона и е обявил Тупалката и изгората му за мъж и жена без те да имат подпис в райсъвета?! Така отецът е вкарал в голям грях и себе си, и младоженците. В България е задължително преди църковния брак да се сключва граждански - противното се счита за кощунство.

„Няма да се развеждам с Камелия по простата причина, че официално никога не сме били семейство. Женитбата ни беше единствено пред Бога, не и пред закона”, сподели тези дни певецът.

А правоверни християни не пропуснаха да коментират в интернет форумите, че е възможно връзката на Илиян и Камелия да се е оказала краткотрайна именно заради греховната им сватба. Самият изпълнител твърди, че с бившата му вече жена са сложили край на любовта си не заради изневяра или скандали, а по изключително тривиална причина – установили, че не са родени един за друг. Двамата имали възгледи за живота, които коренно се различавали. Тя искала да гони кариера в танците, а той смятал, че е редно приоритет да й е семейството.

„С две думи: На нея й се живее, иска да се развива в своята си посока, да си работи с балета, а мен донякъде не ме устройва това. Аз искам нещо по-сериозно. Тя тепърва тръгва натам, откъдето аз вече съм минал…“ Илиян признава, че в началото му било гадно, задето са се разделили. Вече обаче се чувствал добре и не страдал за приключилото семейно съжителство.