Фолкпевецът Илиян се оказа по-набожен дори от футболиста Благой Георгиев. Той не крие, че винаги се е уповавал на Бог и винаги е бил с вярата.“Не съм го споменавал досега, защото съм бил по-малък. Сега вече съм помъдрял, житейският ми опит на Земята е по-голям. Осъзнал съм много неща, имал съм, нямал съм. Всеки го усеща по различен начин.

Аз не мога да убедя хората, които не усещат любовта на Бог, че трябва да вярват. Това е лично твоята връзка с Бога, която усещаш. Ние всички сме богопомазани и всички обичаме Господ. Въпрос на време е да се развиеш в тази посока. Чувството е много хубаво. Става ти благо на душата и с лекота живееш,” каза фолкаджията пред телевизия „Планета“. Илиян споделя още, че много пъти Бог е чувал молитвите му и певецът е усещал реално помощта му върху себе си. Всичко, което си е пожелал, се е случвало.


“Истината е, че когато не ти се случват нещата, да не роптаеш, защото пак е за хубаво. Не знаеш какво ти е подготвил Бог. Лошо е да се отдадеш на материалното, тогава изчезват духовните хора. А за мен всичко е преходно в живота. По-важното е да имаме добър подход към хората, да си кажем по някоя хубава дума и ако можем да си помагаме, а не да си вредим.” Изпълнителят споделя още, че мечтае да още едно дете, при това дъщеря. За него децата са най-хубавото и най-чистото нещо.


“Гледайки Ицко, всеки ден се моля Господ да запази детското в него. Защото аз съм го запазил наистина. Когато сме с Ицко на люлки и катерушки, се забавлявам като дете. Аз съм себе си и не ме интересува къде се намирам, когато трябва да покажа емоциите си. Обичам близките си, приятелите си и искам да им се радвам, когато ги видя, да ги прегръщам, да им показвам любовта си”, казва още Илиян в “Автограф”.