“През юни следващата година ще пусна нов албум. Подготвяме новите песни, работим и по една страхотна балада, надявам се да са готови дотогава“, споделя плановете си Илиян във “Фолкмаратон”.

Певецът предпочита да работи с обичайния си екип и признава, че всички се разбират прекрасно, когато трябва - експериментират, а когато трябва - са верни на познатия образ на певеца, пише planeta.tv.

За концерта в Арена Армеец Илиян ще се появи на сцената със своя бенд и ще изпълнят две от най-популярните си песни - една балада и една бърза, за да може и публиката да пее заедно с тях. Певецът съжалява само, че времето няма да е достатъчно, за да покаже всичко от възможностите си и да даде възможност и на публиката да се радва достатъчно на хитовете му.

Дуетът с Анелия “Сърцето ще плати” е плод на щастливия случай. Докато работели по нов самостоятелен проект с композитора Николай Пашев, Илиян си поиграл върху варианта за дуетно изпълнение на същата песен. Поканили Анелия да чуе разработката и да си каже мнението. Анелия харесала музикалната идея и записали третия си дует с Илиян.



“Има химия между мен и Анелия. Между мен и Джена също има химия - каквото и да изпеем, винаги ни се получава”, обяснява магията популярният изпълнител.

Певецът поднася и голямата новина - трио БИК се събират за нова песен. Работата е съвсем в началото, но вече се работи по конкретна музикална идея. Илиян е категоричен, че всяко нещо идва с времето си. След успеха на “Палатка” през 2010 година доста често са подхвърляли на всеки от тримата за нова песен, но моментът за това е настъпил едва сега. Конкретно за проекта е рано да се говори, но е ясно, че и втората песен ще бъде закачлива и майтапчийска като хита на 2010 година.