Тази седмица “Автограф” среща зрителите с Илиян. Певецът споделя, че със семейството му вече са готови за Коледа.

За съжаление той ще бъде заедно с Ицо и Камелия единствено на Бъдни вечер, а Коледа и Нова година за пореден път ще посрещне в чужбина. На 26 декември Илиян ще радва българите в Амстердам, а навръх Нова година ще пее в Гент. Казва, че малкият Ицо все още не разбира кой е дядо Коледа и какво послание носи той, но елхата у дома му прави голямо впечатление, а също така се радва много на играчките и гирляндите. Певецът разкрива, че не е подготвил някакъв по-специален репертоар за празничните концерти и разчита на пълна импровизация. Обикновено знае какви хора ходят на неговите участия и просто на момента преценява с какво да ги зарадва.

Създавайки една песен, Илиян се съобразява с много неща. Според него трябва да улучиш времето, в което тя да се появи и донякъде трябва и да си психолог. Но всичко е и до късмет.



“Ние не знаем в душите на хората какво е, какво искат, какво трябва да им изпеем. Това донякъде е тото и ако улучиш, улучиш. Трябва да усетиш времето и да прецениш. Аз обичам да експериментирам, не обичам да предлагам едно и също. Обичам различни парчета, затова няма нищо общо между “Сърцето ще плати” с Анелия, “Моето момиче” и “Дупе за милион”.

Илиян казва, че според него е крайно време в попфолка да се наложи съвсем друга концепция на работа.

“Мисля, че трябва да се започне да се пее с групи, т.е. всеки изпълнител да си има бенд. Защото в момента се случва едно и също. Аз съм певец, който може да пее абсолютно всичко, нищо не може да ме затрудни. Излизам на сцената, започвам да пея, но в един момент ми е скучно, защото пея едни и същи песни. Няма никаква тръпка. Като съм с група зад гърба си, ставам различен, влизам си в моя свят и усещам, че предавам това настроение на хората и те започват да се забавляват по друг начин. Дошло е времето да се пее с бенд, а не със синбеци”, категоричен е певецът.



Илиян ще стартира новата година с почивка в Бали, тъй като на него и на Камелия много им е допаднала тази дестинация и затова искат там да посрещнат рождения ден на Ицо на 12 януари.

“Много добре ми действа такова откъсване от ежедневието. Искам да се презаредя и да си почина и да се прибера чисто нов”, казва още Илиян в “Автограф“.

Източник: planeta.tv