Последният месец бе изключително творчески и в същото време на “колела” за Илиян.

Неговите участия бяха предимно зад граница, а в Израел певецът намери време да отпочине и да намери себе си. За това невероятно духовно изживяване Илиян разказва в предаването “Звездно”. Той е бил в компанията на своята майка, за която това пътешествие е една сбъдната мечта.

Изпълнителят признава, че в Израел е плакал много, защото е почувствал особена енергия и духовно пречистване:

“В Назарет я почуствах много силно, усещах любовта на Бог и не исках тя да се откъсне от мен. Не можех да спра да плача, усещах, че ме докосва и това беше наистина много силна емоция, сякаш преминах в друго измерение. Не можех да си направя молитва, да благодаря или да поискам прошка, само плачех, нищо друго. Много ми олекна, почувствах се много добре.”



Второто много силно енергийно място за Илиян в Израел е река Йордан и там сълзите отново сякаш са намерили свободата да се леят на воля. Изпълнителят признава, че се е почувствал смирен и много различен:

“В един момент от живота се замисляш над всичко, което си преживял и осъзнаваш, че като изключим родителите и децата ти, най-силната, най-истинската любов е към Исус. Малко съм краен, но животът е път към смъртта и никой нищо не взима със себе си. Аз много отдавна съм осъзнал, че не трябва да робуваме на материалните неща. Най-важно е на първо място да бъдем смирени, да правим добрини на хората, нищо, че някой може да те нападне или обиди, ти трябва да му отвърнеш с добро и да си щастлив.”

За нещата, до които се докосва и чувства сега, Илиян е убеден, че няма по-голям учител от живота, пък и годините си казват своето. Той е бил само на 23 години, когато е станал част от “Пайнер, а през август ще стане на 35 години:

“Чувствам се млад, защото духът ми е млад и съм запазил детското в себе си. Смятам, че трябва да бъдем над нещата, защото нищо на тази Земя не е наше, единственото най-хубаво нещо е да сме по-близо до природата и да се наслаждаваме на красотата, която ни е дал Бог и ако може всеки да е в мир в себе, ще е много добре.”

Накратко, в момента Илиян просто сияе, защото годината му е тръгнала много добре. Щастлив е, че има какво да показва и в музикалната си кариера и не съжалява, че е бил в “дупка” близо 3 години:

“Убеден съм, че е трябвало да стане така, за да осъзная много неща, да се върна там, където съм бил и сега искам да покажа още повече, защото има какво да изкарам от себе си, всичко което ми е вътре в душичката и в главата. Всеки човек е роден с някаква мисия и моята мисия трябва да се изпълни докрай... За нищо не съжалявам, аз си харесвам живота и животът ме обича, защото аз го обичам.”

Илиян с усмивка признава, че напоследък е станал работохолик и освен “Дзак, дзак” е готов с още три песни. Чувства се доволен от свършената работа и се надява новите му проекти да се харесат на неговите почитатели. Той издава в аванс, че в края на април е снимал още един клип, но премиерата му ще бъде към края на този месец.