Илиана Раева направи шокиращи разкрития от престоя на отбора във Франция, където нейните момичета грабнаха световната титла.

"Отвратена съм от отношението на нашата федерация. Правиха си гавра с нас, но ние въпреки това грабнахме златните медали. Не може да си представите в какви условия бяхме принудени да живеем. Момичетата почти не се хранеха, тъй като храната беше безобразна. Всеки ден тренирахме до 13:00 часа, а после бяхме принудени да пътуваме по 40 минути до някакво крайпътно заведение, за да обядваме.

Това е пълно безумие, но се оказа най-малкото. Мизерията беше пълна. Настаниха ни в някакъв не хотел, а мотел, където приютяват бедни хора. Там бяхме принудени да съжителстваме с проститутки, които се разхождаха навсякъде. Така ли беше момичета", обърна се Раева към своите състезателки, които потвърдиха думите й.

"Вие можете ли да си представите, че въобще не сме си разопаковали багажа? Бяхме принудени да спим в помещения, от които лъха жестока смрад и има много мухъл. Непрекъснато отваряхме прозорците, с риск да се разболеем.

Знаете ли какво ми каза едно от момичетата? "Госпожо, спокойно, няма толкова лесно да се предадем, няма да ни пречупят". Аз само се усмихнах и се качих в автобуса. Считам отношението на федерацията за саботаж на моята работа", заяви развълнувано Илиана Раева.

"Всичко беше направено с цел, Илиана Раева да си изтърве нервите и да се провали в подготовката. Защо ли? Защото в последната година зададох много въпроси. Миналата година на Управителния съвет Мария Гигова каза, че не иска да има Световна купа в България. Ако беше станало това, щях да си подам оставката. 6-7 пъти ходих при министър Свилен Нейков и той ни каза, че е готов да ни даде парите за състезанието.

А по време на заседанието се разискваше някаква точка, в която да се гласува да няма Световна купа в България. При положение, че Световната купа е най-важното за един старт. Понеже казах, че ще си подам оставката, един от членовете ми отвърна: “Ти в качеството си на каква ще говориш с Нейков, Отидохме с г-жа Гигова при министъра и той ни посрещна с думите: “Вие искате ли, или не искате Световна купа”, завърши съпругата на Наско Сираков.