Още два града излъчиха своите представители за големия финал на междуучилищния футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се!”, след като тази събота и неделя се проведоха регионалните финали в гр. Пловдив и гр. Стара Загора.

Стотици приятели и членове на семействата на участниците в турнира прекараха уикенда на открито, докато спортуват и се забавляват заедно.

Отборът на СОУ „Св. Климент Охридски“ спечели спортната надпревара в гр. Пловдив, като остави на второ място отбора на „Богданица“ с резултат 3:1. В града, който вече два пъти е шампион във футболното първенство, се включиха общо 28 отбора.

Регионален финалист за гр. Стара Загора тази година е отборът на 5-то ОУ „Митьо Станев“. Той се пребори за първото място след оспорван финален мач с СОУ „Максим Горки“, в който победи с резултат 1:4. Всички 25 отбора от областта показаха завидни умения на терена.

За да станат свидетели на футболното съревнование, в градовете пристигнаха тийн идолът Лео и прекрасната изпълнителка Михаела Филева, които поставиха начало на състезанието за най-умелите на дансинга „Раздвижи своя талант“. Множество награди очакваха най-активните в спортните игри и в танцовото предизвикателство през целия уикенд.

Още пет града ще преживеят спортния празник, наречен  „Купата на Coca-Cola: Движи се!”. Предстоят регионалните финали на територията на гр. Велико Търново - 25 април, гр. Варна – 9 май, гр. Русе - 16 април, гр. София – 30 май и гр. Бургас – 6 юни. На 19, 20 и 21 юни първенците от всички осем града ще се впуснат в битка за почетното първо място и голямата награда – спортен лагер в „Реал“ Мадрид.

За четвърта поредна година междуучилищният футболен турнир ще мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Спортното състезание, в което могат да участват ученици на възраст между 12 и 14 години се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Столична община и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора. Повече информация може да намерите на фейсбук страницата на инициативата “Купата на Coca-Cola” България: https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg