Масивен инсулт повали топ журналиста Митко Цонев, пише "Всеки ден".

56-годишният водещ от БНТ е настанен във Военна болница в събота вечерта с тежката диагноза.

"Лекарите казаха, че има шанс да оцелее, но още е рано за прогнози. Много ми е зле", призна дъщеря му Деси.

Вероятно причина за мозъчния удар е напрежението и нервите, които Цонев хаби ежедневно покрай предаването си "Още от деня" по националната телевизия, коментираха медици. „В такива случаи трябва да се изчака поне 24 часа. Едва тогава могат да се дадат някакви прогнози. Митко Цонев е приет в тежко състояние, но е направено всичко възможно той да бъде стабилизиран”, заявиха пред БЛИЦ от ВМА, малко след като приеха журналиста. "Димитър Цонев е в тежко състояние. Предстоят му много и терапевтични, и оперативни процедури", съобщиха по-късно от Военномедицинската академия, цитирани от Нова телевизия.

Истинска агония изживяват вече часове наред роднините на Митко. Семейството на Митко Цонев е било на почивка. Там той е бил изключително активен, разхождал се е, спортувал е и по нищо не предвещавало, че предстои такава трагедия. На връщане му прилошава. Всички спират да обядват в Български извор. Там той казва, че не се чувства добре, отдават го на ниско кръвно, защото и друг път е имал проблеми с падането на кръвното. "Помислих, че е хипогликемия и му дадох малко захар", разказва Мариана Цонева. Като тръгнали пак за София, вече тя шофирала, а той полегнал на задната седалка. През цялото време обаче се оплаквал от силно главоболие и болки във врата. Именно тогава съпругата му помислила, че може да е нещо съдово. Когато стигнали вкъщи, му станало още по-зле, изпотил се и тогава се обадили в болницата. Веднага го приели в реанимацията на Военна болница.

„Аз вярвам в Доброто и в Бог! Тати ще се оправи! Вярвайте и вие!” Това написа дъщерята на Митко Цонев – Деси във Фейсбук. Прочели новината за инсулта, десетки приятели на семейството им писаха в социалната мрежа и изразиха подкрепата си.

"Благодарим на всички зрители и колеги, които през целия ден показаха загриженост и готовност за помощ за нашия колега Димитър Цонев, който е настанен във ВМА след инсулт. Благодарим и на лекарите, които правят всичко възможно за стабилизирането му", написаха от екипа на БНТ.

Източник и сн. Blitz.bg