Популярното германското телевизионно шоу "Хайде на бас"(Wetten, dass?) беше прекратено 25 минути преди финала в събота, след като при номер в него пострада каскадьор.

23-годишният Самуел Кох се обзаложил, че ще прескочи за пет минути четири движещи се коли с различни размери, пише "Дневник".

За целта той носил специални обувки на пружини.

Студентът-каскадьор преодолял без проблем три от автомобилите, но закачил покрива на четвъртия и паднал по очи на земята.

По ирония на съдбата, фаталната кола била управлявана от баща му.

Веднага след инцидента, водещият на шоуто Томас Готшалк обявил края на предаването.

Така се провалило и участието на новата сензация на световната музикална сцена Джъстин Бийбър.

Готшалк помолил за музикална пауза след което обявил: "Трябва да прекъснем предаването, така е редно. Не може да се правим, че нещата са наред, когато това не е така".

Медицински екипи оказали помощ на място на младежа, който бил закаран в тежко състояние в болница. Tой e бил опериран в Университетската болница в Дюселдорф, но няма информация за състоянието му.

Шоуто "Хайде на бас" е в ефир повече от 29 години и е едно от най-популярните в Европа. За това време в него са били изпълнени стотици рисковани номера от каскадьори, без нито един инцидент уточнява в. "Дейли мейл".

Списание "Шпигел" обаче косвено обвинява екипа на предаването за инцидента, като посочва, че с цел повишаване на интереса към предаването в него се показват все по-опасни номера. Водещият Готшалк се застрахова, че е бил притеснен за изпълнението на Кох, но той го уверил, че е добре подготвен.

"Никога в живота си не съм бил по-изплашен от момента в който младежа падна", казва популярният телевизионер. Той не скрива, че винаги се е притеснявал да не се случи нещо подобно, но се надявал, че до инцидент няма да се стигне.

Очакванията са, че екипът на "Хайде на бас" ще понесе сериозни санкции заради инцидентът. Не е изключено и шоуто да бъде спряно. В голяма степен размерът на санкциите ще зависи от това, как ще протече възстановяването на 23-годишния Самуел Кох.

Джъстин Бийбър пък благодари за подкрепата на своите германски почитатели и обяви, че със сигурност ще им гостува отново. Той ги призова да се молят за здравето на пострадалия студент.

Вижте видео: