След 4-месечно мълчание Ромина Тасевска потърси публичност на личната си страница във Facebook. През месец януари тази година "Мис България 2010" получава "зов за помощ" в социалната мрежа от Симеон Тодоров. Молбите от човека, който й се представя за инвалид, са за пари. "Много от съобщенията, които получих, не пазя. Тези, които публикувам са от февруари 2018 г." - каза Ромина Тасевска от Тайланд за Dnes.bg.

"Дали някой е попадал на този човек, който от много време ми пише с молба да му помогна? Аз лично не му вярвам, защото преди известно време ми беше писал в личния профил с молба да купя кремове на сестра му, която го гледа. Кремовете определено не бяха медицински, а козметика, която не купувам дори и за себе си. Съжалявам, че не пазя съобщението, но ми се стори лъжливо и го изтрих. Но този господин е доста настоятелен... Някой с информация за него? Ще е ужасно ако греша..." Това гласи съобщението, с което съпругата на футболиста Дарко Тасевски и майка на три деца търси истината за мъжа, който явно я притеснява.

"Бих искала да се обърне внимание, защото заради такива хора е напълно възможно да се пренебрегнат и такива, които наистина имат нужда. Друг е въпросът, че това си е истински тормоз. Чувстваш се виновен, че не помагаш или не вярваш..." - каза още Ромина Тасевска.

Повечето от коментарите в дискусията, която съпътства публикацията на Ромина, са съвети да блокира "инвалида". "Всички обръщения в молбите са безлични, т.е., не фигурира името на човека към когото са подадени. Това е типичен похват на "спамове" от типа "copy- paste", за да могат да се използват многократно към различни хора.