Синът на Христо Сираков и Ирен Онтева стана модел.

Малкият Кристиан излезе на импровизирания моден подиум заедно с красивата си майка по време на ревю на очила на българска марк.

Освен Кристиан на подиума се качиха още куп деца на известни личности, които показаха най-актуалните модели диоптрични и слънчеви очила за малки и големи.

Събитието отбеляза началото на едномесечна кампания за профилактика на детското зрение. Инициативата заедно със своите малки наследници подкрепиха синоптичката Деси Банова и дъщеря й Йоана, Ева Кикерезова и малкия Ники, Румяна Маринова и щерка й Ванеса, Стела Стойкова и Дара, Диана Митова и Теодор, Елена Ангелова и наследника й Александър, Пресияна Тимова и Александра. В ревюто се включиха още Петя Велкова и сестра й Ива Райкова, както и дъщерята на Ива Екимова – Дара.

При тийнейджърите над 12 години модата става все по-важна и затова аксесоарите трябва да бъдат в крак с последните тенденции, смятат специалисти. Формите на очилата при тях отново са ретро, големи и разнообразни.

В тази възраст властват цветовете, особено цветните дръжки, които могат да се сменят. Изключително актуални са синьото – морско, небесно, тюркоазено, както и зелено, лилаво, червено. Цветовете са както наситени и плътни, така и прозрачни или полупрозрачни.

Модерни са класическото черно, кафявото, типичните момичешки цветове като розово, бежово, оранжево, малиново и дори жълто. Голям хит сред младежите са и фосфоресциращите цели очила или само дръжките им.

Специалистите смятат, че слънчевите очила са аксесоар, който децата и особено тийнейджърите трябва да носят не само през лятото.

Установено е, че в детските очи попадат 75 процента от ултравиолетовите лъчи, докато в тези на възрастните – едва 10 на сто.

Затова малчуганите имат изключително голяма нужда от качествени слънчеви очила с най-добрата UV защита и с поляризация, които наистина да предпазват очите им.