Ирена Милянкова бута количка с 2-годишния Филип Себастиан и до тях са по-големите - 11-годишната Мелани Роуз, 10-годишния Уилям и Натали Роуз, която е на 5 годинки.

Заедно трудно остават незабелязани и никой не вярва, че Милянкова е майката.

Един ден отиват на пазар, а хората около тях шушукат: "Какви красиви деца. А къде са родителите им?" Хубавицата го е чувала неведнъж, когато ги разхожда. И всеки път засича учудените погледи на непознатите, когато и четирите деца се обърнат към нея с "мамо".

Ето така, с усмивка, един от най-успешните модели на "Визаж", която стана известна като Съни от хитовия сериал "Под прикритие", разказва колко е хубаво да отглеждаш деца. А когато е по-млад, човек лесно се решава за тези неща.

Ирена и бащата на децата - Росен Чолов, който е управител на модна агенция "Еф Ейч уан", имат стабилна връзка от 14 години. През ноември миналата година той бе обвинен, че е ръководил престъпна група, която склонявала манекенки да стават компаньонки. Оттогава Чолов е в ареста.

"Двамата се разбираме прекрасно и много се подкрепяме. Преминали сме през различни етапи, както е във всяка една връзка. В момента той е в затруднено положение - не може да се грижи за мен и децата, но се справяме. Това е пътят, през който трябва да минем, и ще го извървим заедно", обяснява Милянкова.

Тя предпочита да не разказва много за личния си живот. Затова никой не подозира колко добра домакиня е всъщност. Наясно са само най-близките - роднините и приятелите.Откакто обаче Чолов е в ареста, сякаш 27-годишната Милянкова по-често се показва публично.

Миналия месец и зрителите видяха в "Черешката на тортата" по Нова тв как умее да се грижи за семейството си. Тя участва в третия сезон на кулинарното риалити у нас и се превърна в един от най-харесваните участници там (рецептите на Милянкова четете долу).

"Любовта ми към кухнята е благодарение на двете ми баби - Елена, която ме научи как да правя баница с газирана вода, и Руска, от която знам как се приготвят палачинки." Едно от първите ястия, които сервира на мъжа си, е качамак. Оказва се пълен провал. "Дотолкова голям, че дори и кучето не го изяде", шегува се тя.

И въпреки че Ирена не обича излишната показност, е горда, че с децата приготвят заедно храната. Отварят книгата "Моето меню за 30 минути" на Джейми Оливър, обявен за готвач №1 за всички времена във Великобритания, и всеки се включва активно в кухнята. Мелани - голямата дъщеря, е специалистът в салатите. Докато тя реже зеленчуците, Милянкова прави основното ястие. Задачи имат и по-малките, които подреждат приборите за хранене върху масата.

И все пак е много трудно да се угоди на всички. Защото всеки има предпочитания - Мелани харесва чинията да е красиво подредена, бебето яде предимно супи, а другите - зеленчуци и яхния.

"Ако децата не одобрят менюто за деня - стават от масата. Не е редно да ги карам да се хранят против волята им."

Заради голямата разлика във възрастта на по-големите с по-малките липсва всякаква ревност между децата. Дори напротив, грижат се един за друг. Всеки си има стая и се грижи сам за нея.

"Има жена, която ми помага - тя е от дълго време при нас, а сега е в отпуск. Чувстваме я като част от семейството. През лятото в София идва и свекърва ми. Тя живее в Габрово и когато е там, на смени гостуват децата. Едните са при нея, а другите - в Разград, където са родителите ми", разказва Ирена.

Такава е програмата през лятната ваканция. Наесен пак започват с ангажиментите. Мелани е решила да става актриса. Не е чудно, тъй като децата често се интересуват от професиите на родителите си, а преди няколко месеца бе премиерата на първия игрален филм на Милянкова - "Цветът на хамелеона", в който играе с Руши Видинлиев.

Мелани учи актьорско майсторство в детската школа "Дефисто" на режисьора Димитър Еленов. Вече е играла на сцената на Сатиричния театър в София в представлението "Приказки за малки и големи". От детската градина големият Уилям тренира футбол. По-малките още не са казали твърдо с какво ще се занимават, но са много артистични.
Милянкова става актриса няколко месеца след като ражда най-малкия си син. Тогава се явява на поредния кастинг - правила го е и преди, но за първи път я одобряват. За ролята в "Под прикритие" я избира продуцентът Димитър Митовски. По това време тя все още кърми сина си, а целият екип на телевизионната продукция се отнася с разбиране към това.

Иначе Ирена е завършила Арт колеж със специалност кино и режисура, същото е специализирала и в Нов български университет.

Всъщност първо е театърът и след това започва да се занимава с моделство. Като тийнейджър Милянкова играе в пиеса в театъра в Разград. Оттам я забелязват агенти на модна агенция "Визаж". Участвала е в световните кампании на модната къща "Латра мода", участва и във фотосесия за "Долче и Габана", избрана е за ревюта на "Прада" и "Джил Сандер".