Ирена Милянкова е дебютант на филмовата сцена, но определено е доста познато име в модните среди.

Днес лицето на "Визаж" оставя зад гърба си стотици фотосесии и корици във Великобритания, Тайван, Испания, САЩ, Гърция, Турция, Швейцария, Италия, разбира се, и България. В момента Ирена изпълнява една от главните роли в новия български сериал на БНТ и SIA - "Под прикритие". В интервю пред аvtora.com екс моделката разкрива малко повече за кино амбициите си.

- Здравей, Ирена! Похвалите за теб и твоята игра не спряха по време на премиерата на "Под прикритие". Очаквала ли си да получиш толкова сериозна подкрепа, макар да си начинаеща актриса?


- Много оценявам мнението на целия екип. Те са главните виновници за дебюта ми - хората, които ме предразположиха да навляза в киното. Това е нещо ново за мен и е нормално все още да съм неуверена в себе си. Въпреки всичко, това ме ласкае, но в никакъв случай не бих се възгордяла. Имам какво още да уча.

-Как се реши изобщо да се пробваш в киното?

-Аз работя като модел повече от 10 години и съм се явявала на много кастинги за филми и реклами. Това е стандартна процедура, която е нормална при моята професия. Модните агенции предлагат модели за филми, модели за реклами. Така се случи и с мен. Не крия, че много се изненадах, когато ме одобриха за главната женска роля в сериала и се надявам да успея да оправдая избора на екипа.

-Кой от екипа ти гласува най-голямо доверие и с кой се разбираш най-добре?


-Целият актьорски състав, който работи в продукцията, са хора, с които се срещам за първи път. Никой от тях не съм познавала досега, но се разбираме перфектно. Имам удовоствието да работя с имена като Захари Бахаров и Владимир Пенев и те много ми помагат. Влизат в положението ми на начинаеща и разбират, че тепърва се уча. Много се разбираме и смятам, че на този етап се развивам повече от добре.

-Коя сцена ти е най-сложна за момента?


-Честно да ти кажа, всички сцени за мен са сложни, но се надявам да се получават добре на екран. Старая се да съм максимално искрена пред камерата. Това мисля, че е най-важно. Не мога да давам адекватна оценка за представянето си, но се радвам, че има добри коментари за играта ми.

-С какво друго се занимаваш?

-Това, което ми се случва, е едно много голямо предизвикателство за мен. На този етап съм се отдала изцяло на киното.

avtora.com