Едно от последните превъплъщения на актрисата Ирена Милянкова беше номинирано за награда на БГ Оскарите.

Образът на леко странна и страховита продавачка на билети в кино в лентата "Цветът на хамелеона" определено направи впечатление на кино гилдията. Затова бившият модел влезе в надпреварата за "Актриса на годината". В крайна сметка се размина с приза, но тя изобщо не съжалява, защото животът е пред нея.

"Как бих могла да бъда разочарована, след като за мен е огромна чест, че изобщо съм част от номинираните. Това е изключително престижна награда. Аз не съм учила за актриса и се радвам, че публиката ме харесва", сподели Ирена пред BLife.

Още след участието си в хитовия сериал "Под прикритие" започнала да усеща обичта на публиката.

Когато се разхожда свободно по уличите, се случва да я заприказват или просто да й се усмихват. Именно това я прави още по-щастлива и доволна, че макар да няма предварителна подготовка за тази професия, явно нещата се получават добре.

"Бих се впуснала във всяко предизвикателство, особено ако ми се гласува доверие. Още от самото начало имах възможността да работя с голям екип от професионалисти и съм безкрайно благодарна за това", добави още актрисата пред BLife.

И макар че сме свикнали да мисли, че нещата при известните обикновено се получават с връзки, тя твърди, че попаднала в тези среди по съвсем стандартен начин. Просто се явила на кастиг и я одобрили. А що се отнася до това, че напоследък все по-често влиза в клюкарските хроники, Ирена казва:

"Не чета жълти медии и не съм информирана какво пише за мен".