Ирина Тенчева възпитава децата си в толерантност към различните.

"Отчаяната съпруга" даде рамо на хомосексуалистите.

Ето какво написа в профила си във фейсбук Тенчева:

"С децата сме във Виена, където дните от 9 до 19 юни са дни на гей прайда. Зоопаркът, Пратерът, Централният площад и още дузина топ туристически места са домакини на различни събития, посветени на гей хората. Превозните средства на градския транспорт без изключения са декорирани в познатите цветове. Знаковите обществени сгради - също.



Инвестираме в пътувания с дребосъците на първо място, за да си създадат правилна представа за нормален живот и среда - от грижата за хората с увреждания, през чистотата по улиците, вниманието към децата, отношението към изкуствата и любезната комуникация между хората до усмивките. Да знаят, че това, което е в родината ни, не нужно да е норма за тях...

Чуват ме че си говорим с Иван как за поредна година темата за гей парада в София пак е...тема. Коментарът им беше, че за който и да гласуваме на изборите няма как да имаме "нормална" като страните, които посещаваме държава, защото "хората не са нормални." ( явно имаме успех с възпитанието)

За жалост единственото, което всяка година показва бг гей парадът е не колко много, свестни и нормални са гей приятелите ни, а колко комплексирани и измерващи значимостта си с омраза към нещо/някой са българските средни статистици.

Единственият обясним страх на потенциална майка на гей е страхът, че детето ѝ живее сред подобни нещастници, задаващи нормата."