Дни преди финала на „Като две капки вода” Десислава получи неочакван комплимент - етнодивата Ищар се вдъхнови от изпълнението на златния й хит Horchat hai caliptus в шоуто и го сподели в профила си във Фейсбук.

Миньончето от Гълъбово изрази признателността си с кратък пост, на който отрасналата в Израел звезда отвърна с „Прекрасен, ангелски глас – благодаря ти”.

„Деси е щастлива от вниманието, разбира се, тя доста се постара, основно с езика – с Етиен Леви работиха часове върху произношението й на иврит. И имаше резултат”, споделиха близки до певицата за „Монитор”.



Че е универсален боец на фронта на шоубизнеса Деси доказа не само с прочувствената балада на Ищар, но и с другите три образа, които й донесоха победа в шоуто – на Ваня Костова, оперната прима Райна Кабаиванска и на брит соул сензацията Сюзън Бойл. На финала този понеделник тя ще се бори за зрителските симпатии с „Притури се планината” на Стефка Съботинова. В публиката ще я подкрепят синът й Майки и любимият й – боксьорът Благой Найденов.

„Всички много й се радват и я подкрепят, защото тя е от хората, които не стоят по 8 часа на ден в репетиционната. До финала например има всеки ден участия, готви нова песен, снима клип и не й остава толкова време за актьорските задачи. Въпреки това се справя добре”, коментират от обкръжението на Деси.

„Аз си имам кола, вече спечелих една и от „Биг брадър”, така че голямата награда не ме вълнува. Основната ми цел беше да се забавлявам и да накарам част от публиката да ме види в друга светлина, да чуе интерпретациите ми в други жанрове”, сподели наскоро Десислава. На финала тя ще се конкурира с Миро, отличничката от X Factor Михаела Маринова и Люси Дяковска.