Животът на топ разследващия репортер от Нтв. Васил Иванов е в сериозна опасност, алармираха служители в полицията.

Опасността е толкова голяма и категорична, че на журналиста е предложена 24- часова охрана, пише skandalno.net.

Под предлог, че с антураж от ченгета няма да може да си върши ефективно работата, обаче Иванов се е отказал от услугата. Вместо това помолил да му бъде издадено разрешително за бойно оръжие.

И в момента храбрият репортер движи по улиците на София, въоръжен с газов пистолет. Но едва ли подобна играчка би могла да го защити при евентуален атентат, коментират нашите информатори.

Молбата на Иванов била на мига удовлетворена от полицейските шефове. Но, за да се спази процедурата, той подал и документи за получаване на оръжейното разрешително.

Настоящата криза със заплахите към Васил Иванов е последната от цяла поредица през последните 10 години. Заради десетките си зрелищни разследвания, разобличителят на мафиотски схеми в бизнеса и държавната администрация се е сдобил с няколко дузини опасни врагове. Именно от свой агент в една от мафиотските структури, ченгетата са узнали за готвено покушение срещу храбрия журналист.

Проверката ни в ДНСП потвърди първоначалната информация. Васил Иванов действително е подал молба до директора на ДНСП, в която е аргументирал желанието си да получи разрешение за носене на бойно стрелково оръжие със следните думи: Срещу графата „Причини“ Иванов е написал: Непосредствена опасност за живота ми!

Колеги на Васил от Нова телевизия обаче са обезпокоени от факта, че шефът на разследващия отдел в медията вече ще се разхожда с боен пистолет, препасан в гащите. Знае се, че Васко има сериозни проблеми с фиркането. Не че е алкохолик, пиянството му е изключително лошо. А и често го практикува… Поне десетина пъти, след солидна почерпка с алкохол, е влизал в ръкопашни схватки с разни лумпени по улиците. Какво ще стане, ако в подобно алкохолно умопомрачение извади оръжието и разстреля някой клетник, питат се обезпокоени колегите му.

От друга гледна точка обаче Васил Иванов е може би най- заплашвания човек в България. Заради изключително острите си материали разследващият журналист получава анонимни заплахи почти всеки ден. Преди три години бомба, поставена пред вратата на дома му в столичния кв. Банишора едва не уби него и близките му. Така че, носенето на боен пистолет е най- малкото, което би трябвало да направи за сигурността си.

Вижте видео:

Васил Иванов в "Горещо"