Събираме подписка да изселим най-накрая "Канарите" от Катуница! Тъкмо си отдъхнахме, след като прокудихме Цар Киро, а сега те ни побъркват", признаха пред "Уикенд" съседи на музикалната фамилия, която е сред най-шумните в селото. Хората недоволстват от наглото поведение на клана Стоеви, както и от вечните им и неспирни купони. Фамилията от години е недолюбвана от бедните си съседи, които се дразнят на парадирането на възможности от "Канарите". Палатът в селото на Цар Киро е известен с кичозния си вид.

Преди години музикалната фамилия показа дома си в Катуница, тогава Джена и съпругът й Наско дадоха първото си интервю като семейство именно от бащиния дом, а зрителите се потресоха от безвкусицата, златните окраски и 20-те безвкусни картини, наредени в стаята асиметрично. Още тогава съседите се подразнили на кичозното, но скъпо обзавеждане в Стоеви, които имат в дома си няколко столове, по-известни още като "кралски трон“.

Имотът на "Канарите" в Катуница, с големината на прогимназия, отдавна е обект на подигравки сред съселяните на музикантите. Старият Канар често може да бъде видян как внася в дома си поредната картина, стойка или пък фонтанче за вода за двора, а сред разсадите им с домати в градината има безброй пикаещи джуджета. Вратата им, естествено, е охранявана от два огромни гипсови орела, на единия от които е счупено едното крило.

Освен Стария Канар – акордеониста Наско Стоев, и съпругата му Надя, в дома от време на време живеят и Джена с младия си съпруг Наско. Именно в този дом изкараха карантината фолкаджийката и Атанас Стоев-младши, които се бяха прибрали при родителите на музиканта. Именно това преляло чашата на търпението за съседите им. От имението непрекъснато се носел невъобразим шум.
"Не стига, че търпим фръцкането и претенциите на Надя, но вече и Джена ни дойде в повече. Доколкото знам, тя има проблеми и със съседите си в София. Сега тук ни побърква с претенциите си", коментира комшия на музикалния клан, който е сред инициаторите на подписката.