Изпълнителят Искрен Тончев - Искрата разкри за един от най-ужасяващите периоди в неговия живот. Става въпрос за деня, когато губи гласа си и не може да каже и думичка. Това се случва преди повече от две години, когато претърпява инцидент на боксовия ринг. Точно преди това пък става шампион по бийтбокс на България.

"Счупиха ми носа докато играех спаринг бокс. От това последваха усложнения в гърлото и гласните струни. С днешна дата не личи да имам счупен нос, защото в последствие си направих операция", върна лентата той. "След тези усложнения обаче си загубих гласа и спрях да говоря", допълва историята си талантливия чаровник от Бургас.

Първата година обикалял болници и доктори, за да търси лечение на проблема, но без резултат. Втората година решил да се самообразова и започнал да се интересува от алтернативна медицина. Същевременно се записва да уча софгуерно инженерство, мислел си, че няма да проговори завинаги и затова ще му трябва нова професия. "Казах си, че ума ми трябва да работи на високи обороти и се записах да следвам. През тази година успях да се излекувам сам чрез принципа на гладуване, плодолечение, билки и изрядно хранене. Но трябваше да се задържа с това хранене в един период от 5-6 месеца, резултата не дойде изведнъж", разказа пред зрителите на "На кафе" Искрата.

Периодът с мълчанието донякъде се отразил положително на личността му. "Абсолютното мълчание в този период ми обостри сетивата и ми увеличи наблюдателността към света по един много особен начин. Когато човек не говори е зает повече да наблюдава и слуша, което му обостря другите сетива. Благодарен съм за този период, защото ми въздейства много на личността", коментира още той пред Гала.

След като се оправил, Искрата бързо зарязал ученето и се върнал към неговата най-голяма страст, а именно музиката. Така и се озовал в София, където живее и до днес.