Поп-фолк звездата Кали оцеляла като по чудо през далечната 1991 година след автомобилна катастрофа.

Пред ТВ7 тя разкри, че в продължение на почти една седмица лекарите не са знаели дали ще живее или ще умре.

"Беше на 25 юли 1991 година. Бях на 15 години и с гаджето си - 17 години по-голям от мен, решихме да отидем на море. В квартала се качих на стоп, защото нямаше автобуси. Едно младо войниче се съгласи да ме закара до гара "Искър". Когато обаче се качих на колата - „Лада 1500 S", не затворих добре вратата. На моста на река Искър автомобилът занесе при 90-градусов завой и аз изпаднах. Огромен гвоздей разпори кожата на главата ми, но все пак извадих късмет, защото можеше да ме нацели малко встрани и да се забие в окото и мозъка ми. С последни сили се качих обратно на моста, където едва извиках: "Помощ". В болницата се оказа, че освен счупена ръка и фрактура на черепа имам разкъсани вътрешности. След това съм изпаднала в кома, а лекарите в продължение на 5-6 дни не са знаели дали ще живея", разказа певицата, цитирана от в. "Труд".

Брат й Пламен пък обясни как в нощта след катастрофата се е прибрал вкъщи, помолил се е на Бог за сестра си и е опитал да заспи. В един момент обаче, в полубудно състояние, той усетил нещо като електрическа буря навън.

„В следващия момент усетих, че съм на двора. Небето беше много тъмно, Изведнъж пред очите ми се спусна стълба отгоре. По нея слезе някакъв човек - висок, с много блага физиономия, дълга коса и сива, а не както е общовъзприето - бяла роба. Хвана ми ръката и каза: "Ела да излекуваме сестра ти". След това се събудих в леглото", припомни си той.

Според него и сестра му, видението със сигурност е свързано с нейното оцеляване и Исус Христос.