В парка на вилата му на езерото Комо издигат беседки за тържеството на 29 юли, избраницата си е поръчала сватбена рокля на Роберто Кавали, а от Холивуд се очакват десетки гости.

Една подробност - засега венчавката е само слух и кратко съобщение в италианското сп. "Ки". А при Клуни от мълвата обикновено не следват сватбени камбани.

Този неустоим и необвързан чаровник с посивяла коса и влажни очи докарва до лудост и моми, и омъжени. Щом се появи, обсаждат го пищящи тълпи, щракат го с мобилни телефони, предлагат му брак. Преди време една журналистка дойде на пресконференция цялата в бяло и със свещеник, за да го впримчи на място.

Преуспелият актьор и режисьор също ощастливява колкото може повече хубавици и
забърсва всичко засукано, което му се изпречи.

Връзките му са дузини, и то само известните. Негови гаджета са били актрисите Рене Зелуегър, Кели Престън, Криста Алън, ДиДи Пфайфър, Дениз Кросби, Кимбърли Ръсел, Брук Лангтън, Криста Алън, Дженифър Сийбъл, Тери Хачър, азиатката Луси Лиу.

Излизал е с манекенките Лиза Сноудаун, Селин Балитран, Ел Макферсън.
Приписват му мимолетни авантюри с Джулия Робъртс, Салма Хайек, Джанет Джексън, Сидни Крофорд, Ума Търман, Сандра Бълок, Къртни Кокс.

49-годишната звезда, изглежда, предпочита брюнетки, макар че колекцията му от жени е удивително пъстра по тип, цвят и занятие. Особена слабост има към сервитьорките и танцьорките по баровете - с Луси Уолвърт и Мария Бертран се запознава именно в заведения, докато му сервират. Коктейли му е поднасялa и екзотичната красавица Сара Ларсън - еднo от най-сериозните му доскорошни увлечения.

С годините приятелките на този неустоим изкусител стават все по-млади. От миналия юли екранният доктор Рос ходи с бившата адреналинка от Сардиния Елизабета Каналис. Сега цяла Италия стиска палци именно едрогърдата манекенка на бански костюми да избута до олтара най-заклетия ерген на планетата.

Ерген ли? Грешка!
Джордж Клуни е разведен, макар че славата му на краен противник на семейството и децата е запратила този факт в нафталина.

През 1989 г. начинаещият актьор от Кентъки закарва с каравана във Вегас колежката си Талия Болсъм, за да се оженят. "Обичах я безумно, преследвах я отчаяно и я исках за жена. Бях на 28 години, а за нас, южняците, това бе възрастта, на която трябва да се задомиш. По моя вина нещата не потръгнаха. И вместо да се опитам да ги поправя, аз избягах. Нараних Талия", разказва актьорът в рядкa изповед.

След 4 години, дълъг развод и $ 80 000 за адвокати той отново е свободен.
Макар никога да не издава какво точно се е случило, Клуни не крие, че именно бракът с Болсъм завинаги го е отказал от обвързване. "От мен не става добър съпруг, защото слагам работата и хобитата си преди семейството и нямам необходимото за бащинството чувство за отговорност.

Не искам да карам някой да страда", философства егоистичният Телец. И с прочутата си самоирония добавя - "Ако бях жена, не бих се хванал с такъв като мен."
Доста от приятелките му се опариха. 29-годишната сексапилна Сара Ларсън (еротични масажи, ароматни масла, любов на свещи) вече се виждаше негова съпруга. Клуни я показваше навсякъде, заведе я на оскарите, не отричаше слуховете за годеж. Но внезапно я изгони, съсипана и обляна в сълзи.

След мимолетна връзка с този съвременен Кари Грант и "отчаяната съпруга" Тери Хачър проплака в медиите, че е прелъстена и изоставена. (Извинявайте, момичета, но бяхте предупредени - та това е Джордж Клуни Неуловимия!)

Ужасът на застаряващия красавец от обвързване е наистина перверзен. "Не съм способен на постоянство. Най-дългата ми връзка е с Макс", шегуваше се актьорът за прасето си домашен любимец, с което живя 18 г.

Непрестанно разпитван за идеалната съпруга, Джордж отново го удря на майтап и я описва с външността на Мишел Пфайфър, смеха на Никол Кидман, характера на Джулия Робъртс и амбицията на Дженифър Лопес.

Навремето Пфайфър и Кидман се обзаложиха с героя от "Бандата на Оушън" на по $ 10 хиляди, че ще стане баща, преди да навърши 40. Спечелил баса, той се пошегува злобно, че с парите ще си плати вазектомията. Няма данни да се е стерилизирал, но досега никоя от многобройните му любовници не е успяла да го вкара в капана с бременност.

Успехът на Клуни сред жените не е само заради лице и мускули. Той е чаровен, остроумен, кара мотор и винаги е на правилни позиции - срещу намесата в Ирак, за миротворци в Дарфур и т. н.

Макар че два пъти му е присъждана световната титла "Най-секси мъж", не се самозабравя. Казва, че статутът на звезда не значи само щастие и рози.
"Имал съм фантастични, но и кошмарни връзки, в които съм се чувствал ужасно самотен. Преживял съм бурни разриви и приятелски рездели."

Романът му с Елизабета, изглежда, е от щастливите. Двамата се срещат преди година на делова вечеря в Рим и оттогава са заедно ту в Италия, ту в САЩ.
Стройната италианка също е с име сред мъжете - викат й "футболното гадже" заради предишни връзки с Кристиян Виери (Бобо), Реджиналдо и други нападатели.

В шоубизнеса пробива като момиче от италианската версия на "Господари на ефира", пробва се в киното, водеща е в MTV.

Клуни веднага я въведе в средата си, запозна я с Брад и Анджелина, със Синди Крофорд. А през декември я представи на майка си Нина в Лос Анджелис - рядка демонстрация на близост.

Връзката им няма бъдеще, защото Елизабета го ревнува от всички околни жени, казват нейни критици и припомнят плъзналите наското слухове за раздяла.

Според общи приятели обаче Ели допада на актьора в много отношения - плаща си сметките, обича бързите скорости, обожава животните - спи с три кучета. Това, разбира се, не й гарантира сватбен пръстен. Селин Балитран търпя прасето Макс цели 3 години в леглото с Клуни, но не се класира за съпруга.

Много по-обнадеждаващ е фактът, че на въпроса ще се реши ли някога пак да се ожени, застаряващият Казанова напоследък не отговаря с "Не", а с "Не знам".