Ужасен инцидент преживя водещата на БНТ Мира Добрева по време на ваканцията си в Рим.

Тя била връхлетяна от страшен пристъп на мигрена и потърсила помощ от лекарите в италианската столица. Първо спешните медици, а после и тези от болницата е помислили за дрогирана. Не говорели английски, сърдели се, че тя повръща на пода в болницата и той трябва да се чисти. Една от санитарките направо навряла лицето й в роклята, за да й запуши устата.

Добрева била натикана сред наркомани, въпреки че обяснявала, че повръща винаги при мигрена и че я боли главата. Популярното от малкия екран лице е тотално недоволно от обслужването в лечебното заведения. Тя сравнява некомпетентните лекари в Рим с нашите в столичния "Пирогов", които са истински светила, които се грижат внимателно за пациенти срещу 16 лева за дежурство.

Постът във Фейсбук с патилата на водещата събра десетки коментари на българи в чужбина, които също се оплакват от обслужването в болниците в чужбина. Други нашенци обаче мислят, че и здравеопазването в България не е на ниво, а Мира е доволна, защото е популярно лице и лекарите полагат специални грижи за нея.