Култовият рапър Ицо Хазарта гостува в bTV, където коментира новото си парче "Хип-Хоп", което едва четири дни след премиерата си генерира близо 200 хиляди гледания в YouTube.

"Няма обидени. Благодаря на хората от цяла България, които пишат хубави неща, и се радвам, че са го разбрали. Има просто няколко деца, които явно са напрегнати от матурите или края на учебната година и пишат безмислени неща.

Четох, че е срещу Dim4ou това парче. Не е против него и се радвам, че той има чувство за хумор и не се връзва на глупостите, които се пишат".

По повод изборите за Европейски парламент на 25 май Ицо Хазарта сподели:



"Всеки път, когато има избори, на нас ни се обаждат повечето партии, но не бихме го направили. Отказваме им, защото аз си имам позиция, която не е тайна. Не бива да се прави това.

Примерно, жените, които правят всичко, за да изкарат някои лев, знаете как им викат. Същото е с изпълнителите.

Много се срамувам, че преди десетина година съм разсъждавал по този начин - да взема откъдето мога, защото за тези неща човек трябва да има позиция. Не бих искал да се чувствам нищожен, че съм взел пари от хора, които не харесвам".

Актуалната предизборна кампания Ицо Хазарта определи с думите:

"Не е вдъхновяващо по никакъв начин. Това е една глупост, понеже няма реално разговор за това какво трябва да се прави. Има безмислици, някакви клипчета, неща, които не би трябвало да са им на нивото на хората".

Рапърът коментира и "участието" на председателя на ДПС Лютви Местан на финала на парчето "Хип-Хоп": "Нищо конкретно не ме е впечатлило, просто гласецът му много хубаво си пасва с ритъма, който Венци направи.

Освен това ми е направило впечатление, че той много си харесва гласеца, това е един повод да си го има и в песен. Институтът, към който той принадлежи, го е научил да не реагира на такива неща".

"Това не е хейт, не е насочено към никой. Това е една песен, направена да се забавляват хората. Много се радвам, че нещата, които чета в интернет, показват, че повечето хора са разбрали хумора и шегата. Че не търсят нещо лошо и обидно", каза още Ицо Хазарта.

Звездата сподели мнението си и за българската хип-хоп сцена в момента.

"Има конкуренция в този жанр и тя е много хубаво нещо. Колкото по-голяма е конкуренцията, толкова по-добра продукция има. Повечето хора, които правят тази музика, не са от София, във връзка с говора.

В поредицата One Shot, където и Dim4ou ще участва, следващият, който с огромно удоволствие мога да представя, е Явката DLG. Един много обичан от хората рападжия. Мисля, че хората ще останат много възхитени от песента, която той направи. Тя ще излезе на 29 май".

Ицо Хазарта разкри, че подготвя самостоятелен албум.

"Аз си го подготвям. По-добре, като наближи излизането му да говорим, защото с такова натоварване както при албума на Ъпсурт има големи очаквания, които ни спъват, пречат ни.

Много са причините да няма албум на Ъпсурт. Дълги години методът на работа беше да правим рекламни песни - "по песен на година", както се пее. Важното е да има вдъхновение, вместо да се пусне каквото и да е. Зорът, ако е да се направи албум, той може да се напише за една седмица.

В крайна сметка идеята е хората да останат доволни, а вдъхновението не идва, когато ти искаш, а когато то си иска".