На широката публика Христо Сираков е известен с безконечния си списък с жени, коя от коя по-красива. И макар от страни да изглежда, че столичният бохем си гледа кефа, харчи парите си на воля, кара скъпи коли или с няколко думи – е помазан от Господ, в живота му има два инфарктни момента, от които буквално за няколко дни посребрели косите му.

Миналото лято 57-годишният плейбой бе на косъм да се задоми за втори път през живота си. Футболистът Благой Георгиев пресече като черна котка пътя на Сираков и годеницата му Биляна Евгениева и планираният за есента брак се сгромоляса с гръм и трясък.

*Христо и Биляна

Единствената, засега, съпруга на бизнесмена, по-популярен с донжуановското прозвище Стоте манекенки, Мариана Башлиева, отдавна е в миналото му, днес щастливо омъжена в Италия.

*Мария с настоящия й съпруг и дъщеря й от брака й със Сираков

Христо е на 42, когато в живота му се появява дъщеря му Анна-Мария. От новината, че е станал баща обаче Сираков не може да се зарадва. Заедно с нея му съобщават, че бебето има заболяване на кръвта. „Когато ме пуснаха да я видя, си казах, че това е най-прекрасното момиченце в света и не заслужава да страда. Като всеки баща, бях уплашен”, спомня си Сираков, пише "Уикенд", цитира hotarena.net.

По онова време Христо и Мария живеят в Италия, но за раждането се прибират в София. Башлиева, която по времето на соца е една от най-известните манекенки, е близка приятелка с Вера Кочовска. Споминалата се преди четири години ясновидка от Плевен познава точния човек, благодарение на който Анна-Мария ще навърши 18 години на идния 11 август.

„С Мария бяхме адски объркани, наплашени и започнахме да търсим варианти, как да спасим детето си. Вера беше разбрала и сама ни се обади. Даде ни координатите на един професор. Той ни прие и обеща да излекува детето. Накратко – смени цялата кръв на дъщеря ни”, казва Сираков.

Така проблемът бил решен кардинално. Сега Анна-Мария е една красива млада госпожица, която рисува, свири на китара и пиано, тренира тенис на корт и плуване. Изучи се в най-престижния американски университет във Флоренция, в което се образоват децата на най-престижните фамилии на Ботуша като Ферре, Ферагамо и Маркизи. Говори свободно майчиния си език, италиански, английски и испански.

Нейните родители обаче не преуспяват като семейство и се развеждат заради друга манекенка – Ирен Онтева.

*Христо с Ирен и Кристиян

„Животът ми изглеждаше абсолютно запълнен – брак, семейно щастие, стабилен бизнес. Заради работата ми обаче явно не съм успяла да забележа очевидните неща. В един момент всичко се срина. Когато научих за връзката на Христо и Ирен, загубих почва под краката си. Този удар за мен беше изключително болезнен. Не мислех дълго и поисках развод”, разказва за мига, когато лъснала изневярата на Сираков, неговата бивша съпруга.

Бременната от плейбоя Онтева е майка на сина му – Кристиян. В осмия месец обаче при рутинен преглед лекарите са обезпокоени. На видеозона ясно личи, че плодът е в голяма опасност. Пъпната връв се е увила около вратлето и всеки момент бебето може да се задуши.

Специалистите са категорични, че до няколко часа детето трябва да бъде извадено от утробата на майка си, за да спасят живота му. След продължила близо 10 часа операция, най-накрая изваждат Кристиян, но първият месец от живота му преминава в реанимацията.

„Казаха ни, че ще можем да си вземем детето, чак когато го закрепят, тъй като преждевременното раждане не му се отрази добре. Това беше най-тежкият месец в живота му. Всеки ден с Ирен ходехме до болницата, гледахме Кристиян през стъклени прегради и се молехме за него. Изписаха го чак на 30-тия ден след раждането”, споделя още бащата.

Може би още подробности около тези два критични откъси от битието на Христо Сираков ще станат ясни наесен, ако бизнесменът се съгласи да влезе във „ВИП Брадър”. Той и Онтева са сред поканените за участие в новия му сезон. Двамата все още не са потвърдили и водят преговори за своите хонорари.