"Здрач: Зазоряване - част 2" - последният филм от вампирската сага по романите на Стефани Майър, е големият победител на церемонията за наградите "Изборът на тийнейджърите" (Teen Choice Awards), предаде Асошиейтед прес.

Сред седемте отличия за лентата са за любим филм в категорията научна фантастика/фентъзи, както и актьорски призове за звездите на сагата Кристен Стюарт и Робърт Патинсън, пише ''24 часа''.

Наградата за любим комедиен филм получи "Напълно перфектно". Звездите ѝ Скайлър Остин и Ребъл Уилсън спечелиха отличията съответно за любим актьор и актриса в комедия.

Повечето медии обаче отделят внимание на първата публична поява на звездата от сериала "Клуб "Веселие" Лиа Мишел след смъртта на екранния ѝ партньор и партньор в живота Кори Монтейт.

На церемонията Мишел получи приза за любима актриса в телевизионна комедия за ролята ѝ в хитовата поредица. Звездата на "Клуб "Веселие" посвети наградата на Кори. Припомняме, че 31-годишният актьор беше намерен мъртъв на 13 юли във Ванкувър. Последвалата аутопсия разкри, че причина за смъртта му е свръхдоза хероин и алкохол. Мишел и Монтейт играеха двойка в сериала, а връзката им в живота продължаваше повече от година.

"Късметлии сме, че станахме свидетели на невероятния му талант, красивата усмивка и неговото добро сърце. Така че независимо от това дали го познавате лично или като Фин Хъдсън (герой от "Клуб "Веселие"), Кори докосна всички нас и стана част от сърцата ни", каза Мишел.

*Лиа с колегите си от ''Клуб Веселие''

В телевизионните категории сериалите "Малки сладки лъжкини" и "Дневниците на вампира" получиха по три награди, сред които съответно в категория за любими драма и научна фантастика/фентъзи.

*Луси Хейл от ''Малки сладки лъжкини''

Бившата двойка Иън Сомърхолдър и родената в България канадска актриса Нина Добрев бяха отличени с призовете за любим актьор и актриса в научнофантастичен/ фентъзи сериал.

*Иън с Кери Уошингтън

*Нина

Актрисата Ребъл Уилсън спечели наградата за най-добра комедийна актриса. Тя използва времето си на сцената, за да стане вулгарна. Направи си шега с името на бандата "One Direction", но беше заглушена от продуцентите.

*Ребъл Уилсън

В музикалните категории канадският тийн идол Джъстин Бийбър спечели три награди, сред които за любим изпълнител. Дамското съответствие на отличието грабна Деми Ловато.

*Деми Ловато

Момчешката формация "One Direction", която откри шоуто с енергично изпълнение на новата си песен Best Song Ever, получи четири награди, сред които за любима група и любим сингъл на група за Live While We're Young.

*One Direction

Церемонията за отличията се състоя на 11 август в амфитеатър "Гибсън" в Лос Анджелис.

Наградите "Изборът на тийнейджърите", които се определят чрез онлайн гласуване на подрастващите, отличават музиканти, актьори и други творци, които са най-популярни в техните среди.

Трофеите са дъски за сърф в реален размер и се дават в многобройни категории за филми, телевизионни предавания, музика.