Басистът на „Сленг” избра името на Дара. Беше по времето на едно турне, на границата между пролетта и лятото.

Обсъждахме сума ти имена. Това сподели пред COOL’Т Ива Екимова. Тя и дъщеря й Дара бяха в студиото по повод 7-та годишнина от гибелта на съпруга й - незабравимия вокалист на "Сленг" - Дими.

Дара сподели, че е наследила от баща си „талант, чар, а от майка ми усмивката, която постоянно седи на лицето ми и разсъжденията, които правя, преди да действам”.

Бащата на Дара загина навръх 7-я й рожден ден. Но момичето помни прекрасни спомени с него. В негова памет Дара направи ремикс на песента „Синьо”.



От своя страна Ива Екимова сподели, че ще подкрепи дъщеря си в избора й да бъде певица, но държи Дара да завърши висше образование и да знае езици. „Времето го изисква, няма как”, вметна Ива.

Тя на шега сподели, че е извървяла дълъг професионален път:

„Най-голямото предизвикателство са хората. Един продукт, още повече телевизионен, ще бъде успешен, ако зад него стоят качествени хора... На 17 бях „момиче на късмета”, сега съм жена с късмет. Щастието не ти го носи никой отвън. Затова няма значение дали ще си тук или в Америка, за да си щастлив”, заяви с усмивка Ива Екимова.