Ако дъщеря ми беше против връзката ми, щях да се съобразя с нея, разкрива Ива.

Вдовицата на Дими от "Сленг" - Ива Екимова, две години след семейната трагедия пак е щастлива до новия мъж в живота си.

Това е Петрозар, приятел на съпруга й, който по нейни думи "има много сходни черти с Дими". 44-годишният "наследник" на певеца е строителен предприемач.

- Преди време беше казала, че вече не ходиш на гроба на Дими, защото смяташ, че той съвсем не е там, че духът му е в теб и в дъщеря ви Дара винаги и по всяко време. Така ли е към днешна дата?

- И винаги ще остане така, независимо от реалностите в живота ми.

- Отскоро медиите започнаха да пишат за връзката ти с Петрозар – мъжът, който е бил в приятелския кръг на Дими.

- Той е добър и възпитан човек. Доверието е нещо, което другият печели – то не се дава и не е константно в отношенията между хората. Това, че се познаваме отдавна - да, вярно е. Може би от повече от 6 години. Действително нещата, които го свързваха със съпруга ми, са от областта на спорта и мъжките занимания - тенис, фитнес, ски. Това е. Срещала съм го на кортовете с Дими и във фитнеса. След загубата на Дими се стараех да поддържам контакти с всички негови приятели, за да не губим спомена, който ни свързваше. С Петрозар сме се засичали във фитнес залата. Дори не разбрах как точно се случи всичко между нас...

- Самата ти как гледаш на всички неща, които се изписаха за новата ти връзка – най-вече, че продължава да се спекулира с факта, че Петрозар е бил приятел на Дими?

- С абсолютно заслужено безразличие!

- Поправи ме, ако греша, имам оскъдна информация за Петрозар, но преди да се влюби истински в теб, той е живеел с друго момиче – какво стана с нея?

- Вярно е, но е стара история. Било е достатъчно отдавна, за да си струва споменаването.

- Ще ти цитирам Петрозар, който в интервю казва: “Ако сега Дими гледа някъде отгоре, мисля, че няма нищо против”. Какво мислиш ти за това?

- Щом го е казал, значи така го е мислил и чувствал. Истината е, че колкото повече опознавам Петрозар, толкова повече сходни черти намирам между него и Дими.

- Не мога и да си помисля да не те попитам за малката Дара – как възприема тя тази промяна в живота ти?

- Тя е толкова слънчево и открито дете. Като такова е чисто и необременено във възприятията си. Аз съм по-склонна да се доверявам на нейната преценка, тя не е омърсена от „социален опит”. Дара познаваше Петрозар отпреди, покрай баща си.

Възприема го като свой приятел. Двамата даже са карали заедно ски, още докато Дими беше жив. Аз продължавам да вярвам, че когато децата започнат да приемат някого открито, той е добър човек. Детският инстинкт е безпогрешен.

Нейното щастие и спокойствие са моят приоритет. Всичко останало, както животът показва, е преходно... Но като се замисля, и двамата с Петрозар правим това, което Дара ни каже. Той е много добър и съвестен мъж.

- Ако Дара беше против това някой друг, независимо кой, да застане на мястото, на което е бил татко й, как щеше да реагираш, какво щеше да направиш?

- Щях да запазя комфорта и щастието й. Не мога да я подлагам на стрес - тя преживя достатъчно.

- Замисляла ли си се за сватба? Дори за второ дете?

- Сватба? Няма смисъл, както казах, изглежда това със сватбите не ми се отдава. По-добре да се посветя на нещо по-смислено. Искам да имам още деца, но това е божа работа.

източник: БЛИЦ/  интервю на Анелия Попова

снимка: Story