„ВИП Брадър" буквално е спасителната сламка за удавницата Ива Екимова, която е потънала в жестоки кредити и заеми, научи „Всеки ден".

Водещата на фалиралото предаване по ТВ7 „Жените говорят" се е навила да участва в сеирджийското шоу единствено за да прибере хонорара си от 40 000 лева, с който да покрие част от дълговете си, коментират я в телевизионните среди.

За никого не бе тайна, че доскоро Екимова бе един от най-големите противници на риалити шоуто, което излага на показ живота на съквартирантите. Тя бълваше огън и жупел по продукцията и по никакъв начин не криеше факта, че не одобрява подобен тип телевизионни проекти. Ножът обаче опря до кокала и самата Ива прекрачи къщата на Големия брат, след като преди 3 месеца остана без работа и се наложи да търси спешно пари, за да продължава да живее като звезда.



За близките на блондинката не е тайна, че целият й живот минава на кредит и тя винаги е разчитала на мъжете до себе си, за да поддържа приличен висок стандарт. Макар да работеше на няколко места - като водеща в „Жените говорят", преподавател в Нов български университет и да има пиар агенция, то в един момент всичките кранчета бяха завъртени до край. Подобна съдба търпи и бизнесът на приятеля й Петрозар, чиито активи в последно време главоломно намалели.

Месечно Екимова изплаща 3 кредита - 2 от тях са по кредитни карти, а другият е ипотечен. Общата сума на дълга й към банкови институции наближава 2000 лева. Откакто е без работа в ТВ7, тя едва успявала да закърпи семейния бюджет. Работата й на лектор в университета й носи по не повече от 800 лева месечно, а пиар компанията й не е имала сериозни клиенти от няколко месеца. Част от служителите си тя дори освободила с претекст, че кризата е на път да фалира малкия й бизнес, пише ''Всеки ден''.