След като вчера Мавриков отправи изненадващо предложение на своята екранна половинка Ива в "Денят е прекрасен”, днес те взаимно решиха, че трябва да скрепят бъдещия си телевизионен брак с брачен договор.

Преди това обаче Митко - съпругът на Ива, официално даде разрешение на Васко да вземе жена му за телевизионна половинка. Съпругата на Мавриков – Валя, също му даде карт бланш да се ожени за Ива по телевизията.

Тя даже му помогнала да научи стихотворението, с което вчера той предложи на екранната си половинка да бъдат "Женени в ефир!”.

За да подготвят и регламентират съпружеско-работните си отношения в брачен договор, Ива и Васко привикаха на помощ свои приятели.

От страната на телевизионната младоженка в студиото дойдоха нейната приятелка Доротея Хъшовска и Хари от сутрешния блок на радио N-JOY. В мъжката половина от студиото пък се настаниха един от най-добрите приятели на Васко - актьорът Евгени Будинов и Генчо, капитанът на "Сутрешният екипаж”.

Ето част от исканията на Мавриков:


1. Ива се грижи за гостите, поднася напитките, сервира и отсервира. По моя преценка може да забавлява гостите с песни, танци и стихотворения.
2. Когато АЗ ухажвам гостенка, Ива трябва всячески да ме подкрепя и да ме хвали.
3. В мое присъствие и отсъствие, Ива да не флиртува с гостите.
А когато красиви мъже ще гостуват в студиото, Ива да уведоми стилистката ден по-рано, за да и приготвят консервативно и скромно облекло за предаването.

Изискванията обаче предизвикаха ожесточен спор в телевизионния дом. Реакциите от страна на женската половина не закъсняха:


"Всяка една от твоите клаузи можем да оспорим и да й се противопоставим. Преди да кажеш каквото и да било на Ива, трябва да броиш до 25”, посъветва Доли. Тя също така даде идея на Васко всеки ден в началото на "Денят е прекрасен” да рецитира по едно четиристишие на своята телевизионна патрньорка.

Клаузите на Ива включваха пък той да не достига повече от 80 кг. Ако пък случайно напълнее, се задължава да прави по 150 коремни преси на всеки рекламен блок. И още:

"Мавриков се задължава никога да не кани гости (дори и свои) без мое одобрение, да не им задава въпроси без разрешението ми, пръв да им предлага кафе, чай или вода, никога да не прекъсва моите гости, самата мен и собствената ми мисъл. Когато се караме, винаги да спира пръв и накрая да се съгласява с мен, защото жената на мъжа под чехъл е права по право”.

За да защитят своя приятел, Евгени и Генчо разкритикуваха предбрачните искания на Ива.

"Нашите клаузи са като глътка чист въздух в сравнение с вашите. Тук има нарушаване на човешките права, трябва да се говори отново с адвокатите”, отсече Евгени. Генчо го допълни, че ако Мавриков подпише този договор, рогата на еленчето над камината трябва да се заменят с ангелски крила.

За да почерпят звезден опит и идеи, Ива и Васко поканиха и главния редактор на списание Hello! Станислав Дончев. Той им разказа за брачните договори на известните личности.

"След раздялата си с принц Чарлз, Лейди Даяна получава 25 милиона долара. Мадона пък засега е най-щедрата жена, тъй като след развода си с Гай Ричи, му оставя 60 милиона долара”. Станислав даде още пикантни примери за българските звезди, повечето от които винаги гледат да прецакат бившите си половинки и сподели, че за него такъв договор няма смисъл в родни условия.

Какво всъщност съдържа един брачен договор:

В крайна сметка, за да постигнат консенсус и за да бъдат полезни на всички бъдещи младоженци, водещите се посъветваха с адвокат Стефан Ботев, който да разясни какво всъщност съдържа брачният договор.

"Този вид споразумение е факт в България от година и два месеца. С него може да се регламентира имуществото и финансите на всеки един от двамата преди брака, както и по време на него. Може да бъде променян винаги”. Адвокат Ботев допълни, че практиката в България показва, че брачен договор подписват най-вече хората с един провален брак и последвал втори.