"Аз съм изключително привързана към България, семейството и приятелите ми. Периодът, в който бях в Англия беше много труден".

Това каза в ефира на Нова телевизия Ива Софиянска - Божкова. Тя коментира периодът, през който е живяла на острова и обясни, че ако съпругът й Антон Божков е искал да останат в Англия, тя е щяла да се съобрази с него.

Помощ в отглеждането на двете деца тя получавала от Антон, който сменял и памперси. Двете баби също я подкрепяли и нямала "армия от детегледачки". Дали се чувства натоварена, заради това, че трябва да ходи с охрана тя обясни:

"Не го мисля. Казали са ми, че трябва да бъде така и аз съм се съгласила." Тя разказа, че е близка със семейството си и не са страдали от липса на внимание от страна на баща им.

"Винаги съм била много щастлива, никога не съм мислила за парите, със сигурност дават стабилност, но не мисля, че е нещо, което определя животът ми", каза Ива Софиянска.

Журналистката коментира, че страстта към професията има от 16-годишна, мечтата й е да интервюира Лили Иванова, но има още какво да учи. Не би интервюирала съпруга си, тъй като можела да прояви пристрастие.