Ива Софиянска - Божкова ще кръсти сина си Васил, издават приближени на звездното семейство.

Щерката на най-известния кмет на София е твърдо решена да засвидетелства уважение към свекъра си - считания за най-богатия човек в България Васил Божков. Още повече че баща й няма нищо против отрочето на носи името на сватя му.

Ива и съпругът и Антон чакат момче през август. Полът на бебето бил потвърден от изследвания на видеозон, обясни Ива. Тя вече е майка на едногодишната Мая, кръстена на майката на Антон. „Още преди видеозона бях сигурна, че ще е момче, така както и за Мая знаех пола, преди да ми го кажат. Някакво странно усещане имах", разказа Ива в тв интервю.

Сега с честта да бъде продължено името му предстои да се сдобие и таткото на съпруга й Васил Божков, а Стефан Софиянски няма нищо против внучето му да вземе името на другия си дядо. От повече, че от 7 години бившият градоначалник има внук Стефан от най-голямата си дъщеря Елена, който вече е ученик. Така името ми е продължено, а пък и фамилията не се нуждае от толкова много Стефановци, коментирал Софиянски, пише ''Всеки ден''. Само преди седмица се понесе слух, че Антон се е разделил с Ива. Според запознати това е точно така - синът на Васил Божков бил изнервен покрай бременността на жена си и се изнесъл от семейното гнездо. Раздялата обаче била само временна, за да се успокои бъдещата майка.



Втората бременност на Ива била твърде истерична и младата жена ревяла с повод и без повод. Хормоните й бушуват като луди, сменя настроенията си като носни кърпички и за пет секунди от кръшен смях преминава в неистов рев, клюкарят близки приятели на Ива. Тя по принцип често си поплаквала, но сега силните й хлипания се чували непрестанно. Най-чести свидетели на променливите й настроения ставали бодигардовете, които я наблюдават денонощно.

„Живея само тук. Тъжната вест е, че в България все още се налага да ходя с охрана", коментира мъжете в черно около себе си красивата брюнетка. Тя е категорична, че обича всеотдайно съпруга си, в който откривала много от най-хубавите черти на баща си. „И двамата много работят, но и обичат за прекарват времето си вкъщи със семейството. Дори еднакво зареждат миялната машина", обяснява Ива. Софиянска, която последно се изявяваше като светски репортер в Нова, призна, че й липсва телевизията и мечтае да интервюира хора като Лили Иванова.