Ива Софиянска се намесва в съботно-неделната битка за зрители.

Нова тв изстреля щерката на Стефан Софиянски заедно с Нели Атанасова в ново светско шоу, което тръгва в неделя, 10 февруари.

В този часови пояс двете репортерки на Нова ще се конкурират с вече утвърдените  предавания "Тази неделя" на Лора Крумова по бТВ, а също така и  "Денят започва... в неделя с Георги Любенов" по БНТ. В „Студио VIP” зрителите ще срещат известни хора, ще научават актуални новини.

В ролята на водещи на „Студио VIP” влизат Ива Софиянска, познатата ни от „ВИП Новините” Нели Атанасова и продуцентът –  Мариян Станков – Мон Дьо.

Героите на „Студио VIP” ще са звезди от шоубизнеса, спортисти, политици.

„Формати като „Студио VIP” съществуват от години в американските телевизии. Ще бъдем забавни, леко иронични и провокативни. Принципът ни за хора, известни с това, че са известни, да не попадат във „ВИП Новините”, ще важи и за „Студио ВИП”, коментира старта на предаването неговият продуцент и водещ Мариян Станков - Мон Дьо.  

Действието в студиото ще бъде разделено на две части. В първата половина на фокус ще бъдат най-интересните и важни личности и събития от седмицата.

Главно действащо лице ще бъде водещата Нели Атанасова, която ще прави обзор на най-горещите новини от България и света.

Втората част на предаването носи многозначителното име „HOT/NOT”. Тук щафетата поемат Ива Софиянска и продуцентът Мон Дьо, които ще дават своята оценка за стила и поведението на звездите – кои от тях заслужават горещи аплодисменти (HOT) и кои точно обратното (NOT).

Запазено място във втората част ще имат и класациите – екипът на шоуто не само ще подрежда звездите по различни категории, но ще надниква и зад кулисите, за да ни среща с невидимата част от живота на звездите, малките, но важни детайли и случайно изпуснатите думи.