С дрешки и възглавнички в розово, бяло и лилаво засипаха на бебешко парти приятелки на Ива Софиянска-Божкова.

Щерката на бившия столичен кмет Стефан Софиянски и съпруга на сина на мастития бизнесмен Васил Божков - Антон, излезе преди няколко седмици в отпуск в очакване на бъдещата си рожба. Бебето трябва да дойде на бял свят през ноември, което означава, че Ива вече е в термин и може да роди всеки момент.

Вероятно информирани от бъдещата мама за пола на бебето, приятелките са съобразили и подаръците си в розов цвят.

Т.нар. Baby shower (от англ.- бебешки душ), има различни вариации в различни страни по света.

Според западните традиции, партито се прави преди раждането на бебето, а наименованието означава, че майката ще бъде залята като от душ с подаръци. Идеята е дамите да дадат съвети на бъдещата майка за раждането и отглеждането на детето. Канят се предимно жени, а често пъти домакиня е бъдещата баба - в случая Алиса Софиянска, която също е присъствала на купона. Сбирката е почела и сестрата на Ива - Елена, която е и кума на младите Божкови. Сред гостите е била и бившата половинка на убития Иво Карамански - Нели Атанасова, която е колежка на Ива в Нова телевизия.

Куп интересни подаръци са донесли приятелките на Ива, както личи от снимките й. Сред тях са шапчица с формата на мече, с която Ива позира, калъп за отливка на краченцата или ръчичките на бебето, албуми и дневници, където мама да записва важни моменти от живота на рожбата си.

Музикална нощна лампа-прожектор със звездички и бейбифон, книга със съвети за здравото бебе, дрънкулки и биберонки, донесени от близки на родилката, ще са в помощ за отглеждане на мъничето. Партито не е минало и без традиционната "торта", направена от навити на рулца памперси.