Операцията на Ивайла Бакалова е била успешна, съобщиха от болница "Софиямед", в която е настанена участничката в "Къртицата 2".

След направените прегледи и изследвания специалистите установиха тежка травма на левия крак и бяха категорични, че състоянието на топ модела изисква операция. Тя бе извършена от екипа на д-р Бисер Бончев, завеждащ отделението по ортопедия и травматология в МБАЛ "Софиямед".

„Ивайла Бакалова беше приета в спешното отделение с многофрагметно вътреставно счупване на големия пищял на левия крак. Травмата, която е получила е много сериозна. Именно затова се наложи се тя да бъде оперирана по спешност", коментира д-р Бисер Бончев, завеждащ на отделението по ортопедия и травматология в МБАЛ „Софиямед".

"Операцията премина успешно и без усложнения като към момента пациентката се чувства добре. Предстои да й бъде назначена програма за рехабилитация, а кракът й ще бъде имобилизиран с ортеза (вид шина) на този етап за период от 45 дни, в които тя не трябва да стъпва на него", допълни специалистът.

Бакалова е била оперирана цели четири часа, след като си счупи крака жестоко по време на една от последните мисии в „Къртицата". Миската е била откарана по спешност в болница „Софиямед", където е била поета от едни от най-големите светила в травматологията. „Пищеше неистово, закараха я с кола, може да остане инвалид", разказва наблюдател на шоуто.

„Тя се оплете във въжетата и започна да крещи, след това я свалиха долу и на мястото на капачката нямаше нищо. Беше страшен ужас", сподели свидетел на неприятната случка. По думите му залата, в която се снима „Къртицата-2" в комплекс „Цариградски", е била изпълнена с писъци и олелия. При вида на раздробения крак някои дори започнали да повръщат.



Миската е била откарана с кола в болница, като през цялото време виела от болка. Линейката дошла по-късно.

Мис България 2001 е в изключително тежко състояние, будна е, но е абсолютно неадекватна от упойките и обезболяващите. Засега травмата е локализирана в коляното, но има още няколко фрактури по крака, което най-вероятно ще наложи последващи оперативни интервенции, обясниха специалисти.

Болката, която е изпитала, е нечовешка, разкриха от екипа на шоуто. За разлика от инцидента с оперния певец Стоян Бончев, когато още в началото той също си счупи крака, при Бакалова положението е още по-сериозно, защото според медиците става въпрос за „полифрактурна травма". Може би Ивайла няма да може да ходи месеци наред, ако не и цяла година. И дори ще й се наложи да разчита на инвалидна количка, патерици, а някой трябва да е постоянно около нея, за да се грижи за красавицата. Тепърва изследванията ще покажат степента на нараняванията.

При злощастната мисия участниците са били изстрелвани с катапулт и се приземявали върху мрежа, обезопасени с въжета. Силният камшичен удар на въжето е станал причина Ивайла да получи тежкото нараняване.

Веднага след инцидента на Бакалова й е оказана първа помощ, била е шинирана на място и откарана в МБАЛ „Софиямед". Според правилата на формата още преди влизането си в предаването всеки участник подписва договор, че е информиран и е съгласен да участва в мисии от всякакъв екстремен характер. По тази причина те са застраховани и при нужда от лечение разходите се поемат изцяло от продукцията.

В момента всички участници в „Къртицата" са в шок от случилото се, особено влюбеният в миската ММА боец Георги. Другарите на Бакалова са станали свидетели на нечовешкото й страдание, чули са крясъците й от болка. Жоро дори поискал да напусне Базата, за да отиде при Ивайла в болницата, но това не му е било позволено.