Ивайла Бакалова си спомня за любовта си с бизнесмена Румен Гайтански, който е бащата на детето й. Срещата им Ивайла не определя като любов от пръв поглед.

"Сигурно ми е направил впечатление, защото беше твърде различен от онези, които се въртяха покрай мен по онова време. Той е силен човек. Заминах за известно време за конкурс и с манекенски ангажименти в Турция" разказва Бакалова пред slava.bg.

"Румен беше мъж на място. Почувствах се сигурна, че има сериозни намерения. Повярвах, че може да бъде мъжът на живота ми."

Въпреки това Ивайла се променя и заедно с това техните взаимоотношения. Двамата се разделят без драми, но оставят едно хубаво нещо от любовта си - дъщеря им Рая, което Ивайла определя като най-голямото си постижения.

"Тя расте много възпитано и добро дете, за което трябва да благодаря и на моята майка, която помага дъщеря ми да бъде емоционално здрава и щастлива. На второ място е титлата Мис България. Постижение ми е също, че се справям с живота."

Преди години Ивайла започва да се участва в различни конкурси за красота и започва да трупа все повече титли, докато печели най-престижната - Мис България.

"Станах Мис Слънчев ден по заместване. Журито ме хареса и спечелих. Беше през 1997 г., бях на 16 и 1000 лева награда (5 средни заплати) за тогава ми дойдоха перфектно. После станах Мис Варна, повторих, Мис Гранд Хотел Варна, Мис Черно море. Да бъда Мис ми стана нещо като професия, от която печелех достатъчно, за да имам джобни пари като ученичка."

Манекенката се определя като щастлив човек, защото се е научила през  годините да се фокусира върху хубавите неща в живота, вместо да съжалява за пропилените. "Приемам живота, какъвто е".

Парите за нея не са самоцел, защото ги приема като средство да живее добре.

"Имала съм моменти, в които съм разчитала само на мъж, но от много време разчитам сама на себе си."